Alfa Romeo presenteert nieuwe Formule 1-auto

C34

Alfa Romeo F1
Alfa Romeo F1Alfa Romeo F1Alfa Romeo F1Alfa Romeo F1Alfa Romeo F1

Alfa Romeo doet de tot nu toe onthulde F1-auto's van 2023 vergeten, want dit is het échte werk. Het Zwitsers-Italiaanse team presenteert de C34, met een behoorlijk andere kleurstelling dan vorig jaar.

Bij de onthulling van de Formule 1-auto's van Haas, Red Bull en Williams, ben je waarschijnlijk nog niet echt van je stoel gevallen van verbazing. Die waren grotendeels of geheel de auto van vorig jaar en in het geval van Williams en zeker Red Bull was niet eens de kleurstelling wezenlijk anders. Alfa Romeo zet dat nu recht, voor zijn laatste jaar in de Formule 1.

Dit is namelijk al wél de auto voor 2023. Daarbij valt op dat de C43 extra koelopeningen heeft boven de motor en dat er een behoorlijk agressief vormgegeven vloer met een hele reeks vinnetjes onder de auto zit. De kleurstelling springt meer in het oog. Alfa Romeo heeft het wit van de afgelopen jaren achterwege gelaten en combineert het traditionele dieprood nu vooral met zwart. Het geheel zorgt voor wat Ferrari-vibes, mogelijk zijn de Alfa en de Ferrari komend seizoen wat lastiger uit elkaar te houden.

Alfa Romeo F1

Alfa Romeo treedt dit jaar opnieuw aan met de coureurs Valtteri Bottas en Guanyu Zhou. Zoals gezegd is het Alfa Romeo's voorlopig laatste jaar in de Formule 1, want volgend jaar trekt het zich terug als naamgever van het Sauber-team. Waarschijnlijk heet de renstal uit het Zwitserse Hinwil dan weer enkel Sauber F1, maar niet voor lang. Per 2026 komt Audi immers om de hoek kijken.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.