Airbus en Italdesign met concept-car naar Genève

Vaarwel files

Airbus en Italdesign met concept-car naar Genève
Futuristen moeten deze week zeker een bezoekje brengen aan de stand van Italdesign op de salon van Genève. Naar verluidt staat er een wel heel opmerkelijke concept-car.

Begin dit jaar schreven we over de 'vliegende auto' die vliegtuigfabrikant Airbus in de ontwikkelingskamers zou hebben staan. Volgens Automotive News staat een eerste daaraan gerelateerde incarnatie in de vorm van een studiemodel op Genève.

De door Italdesign getekende concept-car zou vergezeld worden door een zo'n 5 x 5 meter grote drone, die een deel van de auto in het geval van files kan optillen om zo aan de verkeersopstopping te kunnen ontkomen. De concept-car zou uit twee delen bestaan, waarbij de inzittenden in een capsule-achtig object zitten. Het is dan ook deze capsule die door de drone verplaatst kan worden. Wat er vervolgens met het chassis gebeurt, is nog even een raadsel.

Capsula

Het is niet voor het eerst dat Italdesign flirt met een auto waarvan een deel van de koets van de 'basis' van de auto gescheiden kan worden. In 1982 liet het designhuis de Capsula zien, een concept-car waarvan de koets opgetild verwijderd kon worden om plaats te maken voor een compleet ander exterieur (zie foto 1, 2 en 3).

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.