AC Schnitzer sleutelt aan de BMW Z4

Je verwacht het niet

BMW Z4 AC Schnitzer
BMW Z4 AC SchnitzerBMW Z4 AC SchnitzerBMW Z4 AC SchnitzerBMW Z4 AC SchnitzerBMW Z4 AC SchnitzerBMW Z4 AC SchnitzerBMW Z4 AC SchnitzerBMW Z4 AC SchnitzerBMW Z4 AC Schnitzer

Nadat gisteren tuningbedrijf AC Schnitzer zijn versie van de Toyota Supra presenteerde, is het nu de beurt aan het Duitse equivalent van de sportieveling. De tuners sturen nu namelijk de aangepaste BMW Z4 de weg op.

Dat de splinternieuwe Toyota Supra en BMW Z4 bij verschillende tuners goed in de smaak zouden vallen, kon iedereen zien aankomen. Nu is het het Duitse AC Schnitzer dat zich net over de grens in Aachen aan het sportieve tweetal vergrijpt. Naast verschillende optische aanpassingen dook de tuner onder de kap van de Z4. Daar werd flink gesleuteld aan de 340 pk sterke benzinemotor van de M40i-uitvoering. Het blok is na zijn sportieve kuur goed voor maar liefst 60 pk meer, wat uitkomt op een mooi rond getal van 400 pk. De tuners beloven later ook met upgrades voor de mildere 20i en 30i te komen.

Aan de achterkant van de BMW monteert Schnitzer aan weerszijden dubbele uitlaatpijpen, wat het totaal op vier brengt. Het oplettende oog zou het verder kunnen opvallen dat de auto aan zowel de voor- als achterkant 25 millimeter dichter boven de grond hangt. Rondom wat extra uitgebouwd bumperwerk, een tweedelige achterspoiler én speciale wielen maken het Duitse feest aan de buitenkant af. Bij die wielen heeft AC Schnitzer de keuze uit twee versies van een 20 inch groot exemplaar. Het verschil zit hem in de zilverkleurige afwerking die enkele tinten en kleurencombinaties kan verschillen. Binnenin werken de tuners met veel aluminium sierdelen bij bijvoorbeeld de voetpedalen en hendels.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.