Abt lanceert elektrische Volkswagen Caddy

Einde deze week in de verkoop

Volkswagen e-Caddy Abt
Volkswagen e-Caddy AbtVolkswagen e-Caddy AbtVolkswagen e-Caddy AbtVolkswagen e-Caddy AbtVolkswagen e-Caddy Abt

De Volkswagen Caddy krijgt voor de eerste keer een geheel elektrische aandrijflijn. Dat gebeurt echter niet bij de ontwikkelaars in Wolfsburg zelf, maar bij huistuner Abt.

Voordat iedereen in het verweer gaat: dit is de eerste keer dat een elektrische Caddy voor de massa beschikbaar komt. Terug in 2014 kwam Volkswagen namelijk zelf al wel met een e-Caddy op de proppen. Dat concept heeft echter nooit de showrooms bereikt. Onder Abts bewind nu dus wel! De bestelbus krijgt de eervolle Abt e-Caddy naam opgedrukt. Voor de elektrische gelegenheid pakt Abt de verlengde Caddy erbij.

Dit alles gebeurt onder Abts ‘e-Line’; een tak die officieel partner is van Volkswagen bestelwagenafdeling. Dit gedeelte van de tuner is volledig aansprakelijk voor de elektrische aandrijflijn die in de bestelbus wordt gelegd. De elektromotor is goed voor een vermogen van 83 kW, de batterij is 37,3 kWh groot. Hiermee komt de Duitse ruimtepakker volgens WLTP-metingen 159 kilometer ver. Houden bestuurders de e-Caddy binnen de stadsring, dan beweert de ontwikkelaar dat de bus 167 kilometer ver komt. De e-Caddy kan overweg met een snellader. Met een maximale capaciteit van 50 kW zitten de batterijen binnen 50 minuten weer tot 80 procent vol. Aan een reguliere laadbox moet zo’n vijf uur gestekkerd worden voordat de Caddy weer aan de slag kan.

In Duitsland beginnen de prijzen voor de e-Caddy bij € 29.900. Leaseprijzen beginnen bij € 293. Vooralsnog staat er geen Nederlandse introductie op de planning. De Duitse levering begint volgend voorjaar. 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum