Aangeklaagde Tesla-medewerker ontkent spionage

'Ik ben een klokkenluider'

Elon Musk - Tesla
De man die eerder deze week door zijn voormalige werkgever Tesla is aangeklaagd, ontkent zich bezig te hebben gehouden met spionage.

In plaats daarvan beweert hij een klokkenluider te zijn, die misstanden in de fabriek aan de kaak wilde stellen, zegt hij tegen The Washington Post.

Deze week werd bekend dat Telsa een voormalig medewerker aanklaagt voor spionage. De man zou tot zijn daad gekomen zijn met de bedoeling om de automaker schade toe te brengen.

Volgens Tesla heeft de man code geschreven om bedrijfsgevoelige foto's en video's te stelen. Ook zou hij moedwillig misleidende informatie hebben gegeven aan een journalist van Business Insider, waaronder de bewering dat Tesla doorboorde batterijen gebruikte voor zijn Model 3.

De voormalig medewerker zegt tegen The Washington Post niet het geduld te hebben voor het programmeren. Ook ontkent hij de aantijging dat hij zou hebben gehandeld vanwege een misgelopen promotie.

Tesla spreekt de bewering dat de man een klokkenluider is tegen. Ook ontkent het bedrijf dat het eerder doorboorde batterijen heeft gebruikt voor zijn auto's.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (234) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.