Aandelen Tesla kelderen door brandstofprijs

Tesla Supercharger
Voor de meeste mensen is de dalende brandstofprijs buitengewoon aangenaam, maar bij Tesla denken ze daar geheel anders over. De goedkopere brandstoffen zijn naar verluidt een belangrijke reden voor de forse daling van de waarde van Tesla-aandelen.

Persbureau Bloomberg meldt dat de Tesla-aandelen gedurende de afgelopen zeven handelsdagen in totaal 14 procent minder waard zijn geworden.

Als belangrijke reden wordt een tegenvallende verkoopvoorspelling van Tesla genoemd. Deze voorspelling hangt weer samen met de daling van de brandstofprijzen in de afgelopen periode.

Een belangrijk aankoopargument voor een - op zichzelf dure - elektrische auto is dat het volledig opladen van de accu een stuk goedkoper is dan het vullen van een brandstoftank bij een auto met conventionele verbrandingsmotor.

Door de nieuwe brandstofprijzen is dat prijsverschil flink kleiner geworden en is dus de aantrekkingskracht van de elektrische auto verminderd. De traditionele zwaktes van volledig elektrische auto's (beperkte actieradius, weinig laadpunten) gaan daardoor ook zwaarder wegen bij mensen die in de markt zijn voor een nieuwe auto.

Op zich is een prijsdaling van de Tesla-aandelen ook weer niet heel raar, want de aandelenkoersen explodeerden in de afgelopen jaren. Ook dit jaar nog, want afgelopen maandag waren de koersen nog steeds 42 procent hoger dan op 1 januari.

Het heeft er echter de schijn van dat grote autoconcerns geloven dat de koersen van de Tesla-aandelen hun piek nu wel bereikt hebben. Daimler en Toyota verkochten kort na elkaar (een groot deel van) hun aandelen in de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.