Advertorial

Barrelbrigade 2022

10 jaar doffe ellende en dolle pret

barrelbrigade 2022

Tien jaar Barrelbrigade: dát moet gevierd worden en dat doen we met maar liefst een verdubbeling van het budget. Maar niet voor iedereen. Waarom zou je het spel eerlijk spelen als het ook oneerlijk kan? Dus maken we drie enveloppen: 1.500 euro voor de spekkoper, 1.000 euro voor nummer twee en de pechvogel moet als vanouds voor 500 euro iets rijdbaars vinden. Dat de slechtste moge winnen!

Michiel Willebrands | Opel Astra 1.4i Sunshine

opel astra michiel

Michiel had zijn zinnen gezet op een Volvo S80, maar die was zo onooglijk dat zelfs de shredder hem uit zou spugen. Bovendien mocht hij niet mee voor de 500 euro die Michiel te besteden had. Maar dat mocht de vaalrode Astra, die in een hoekje van het pand stond weg te kwijnen, wel. Een typische AutoWeek-auto uit de tijd dat we nog met guldens betaalden, met bovendien een absurd lage (maar gecheckte) kilometerstand. Wellicht dat onder deze mottige koets niet alleen een pareltje, maar ook een youngtimer in wording schuilgaat.

Stem op de Opel Astra van Michiel

Frank Jacobs | Renault Mégane Cabrio 1.6 16V Privilege

frank renault megane

Frank moest en zou deze editie van de Barrelbrigade een cabrio inzetten en na wat grasduinen tussen brakke Golfjes met wietlucht en een Opsporing Verzocht-verleden en 206 CC'tjes die niet meer open konden, stuitte hij op een knap ogende Renault Mégane Cabrio. Het dak dat volgens de verkoper werkte, werkte niet meer, maar dat wist Frank zelf te fixen. Blijft over een in doodsnood gillende multiriem en een afstervende stuurbekrachtiging, maar daar is de sleuteldag goed voor. Nee, nooit eerder kreeg je zoveel pret voor 875 euro.

Stem op de Renault Mégane Cabrio van Frank

Marco Gorter | Jaguar X-Type 2.0 V6 Executive

marco jaguar x-type

Met 1.500 euro had Marco het koningsbudget getrokken en daar hoorde natuurlijk een adellijk voertuig bij. En zes cilinders, want vierpitters zijn goed voor het gepeupel. Marco zocht en Marco vond. En hoe! Zijn X-Type is bijna te mooi om waar te zijn. Of is hij dat ook echt? Op een lelijke deuk rechtsachter en een gruwelijk slecht gelaste dorpel na oogt de Jag als om door een ringetje te halen. Maar nu is het de vraag of deze X-Type ook door het ringetje van Joep Schuurman past en tegen alle andere ontberingen bestand is die dit trio de komende weken te wachten staat.

Stem op de Jaguar X-Type van Marco