Forum Uitleg

Een brandende vraag of een kritische opmerking over auto en/of AutoWeek-gerelateerde onderwerpen? Discussieer erover met andere bezoekers.

Deelnemen
Iedereen kan lezen wat er op dit forum gezegd wordt. Om deel te nemen aan discussies, moet je je eenmalig registreren. Dat kan met het registratieformulier, waarbij je je ook kunt abonneren op de nieuwsbrief. Je kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. Op het forum ben je daarmee voor iedereen herkenbaar.
Een account verwijderen is alleen mogelijk, als je hiervoor per een verzoek indient bij de redactie van het forum.

Regels
Om het gebruik van het forum in goede banen te leiden, hebben we een aantal regels opgesteld:
1.    Grof taalgebruik, discriminerende opmerkingen of uitingen van erotische/pornografische aard zijn niet toegestaan.
2.    Behandel anderen met respect! Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
3.    Het plaatsen van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke toestemming van die persoon is niet toegestaan.
4.    Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
5.    Reclame maken voor commerciële producten, evenementen diensten of websites is niet toegestaan. Ook het aanbieden van commerciële producten, evenementen, diensten of websites is verboden, net als het houden van enquêtes of onderzoeken.
6.    Het aanbieden van producten of diensten die verboden zijn bij de Nederlandse wet is niet toegestaan, denk bijvoorbeeld aan illegale software.
7.    Plaats je bericht in de meest geschikte rubriek. Je mag een bericht maar één keer plaatsen.
8.    Dit is een forum over auto’s. Daarom is er alleen ruimte voor inhoudelijke discussies over zaken die met auto’s te maken hebben. Alleen bij Stamgasten is ruimte voor andere onderwerpen, zolang die zijdelings aan auto’s gerelateerd zijn.
9.    Geef een nieuw topic een duidelijke titel, die de inhoud van het topic goed weergeeft.
10.    Je mag slechts met één account deelnemen aan het forum. Het is niet toegestaan van meerdere (valse) identiteiten gebruik te maken.
11.    Instructies van moderators en beheerders dien je op te volgen.
 
Als je je niet aan bovenstaande regels houdt, kunnen we je de schrijftoegang ontzeggen. Bovendien kunnen redactie en moderators berichten wijzigen of verwijderen.
 
Algemene tips
•    Zorg voor enig niveau in je bijdragen aan het forum! Dit draagt bij aan de kwaliteit van het grootste autoforum van Nederland.
•    Als je een nieuwsbericht of tekst overneemt, vermeld dan altijd de bron. Doe je dat niet, dan is er sprake van plagiaat.

Moderators
Op het forum zijn een aantal moderators aangesteld om ervoor te zorgen dat het forum op een goede manier gebruikt wordt. Dit zijn: carlover, CorZa, Ivanov, Smith, Terence en vectra2000-driver. Vanuit de redactie van AutoWeek worden forumzaken beheerd door Michiel Willebrands. De technische kant van het forum is in handen van Jan Renting.
 
Een topic openen
Wil je een topic openen, kijk dan eerst of er wellicht al een topic over hetzelfde onderwerp loopt. Is dat het geval, dan plaats je jouw bericht in dat topic. Nieuwe informatie zorgt ervoor dat een topic weer bovenaan de lijst komt te staan. Ook als je met je onderwerp kunt aanhaken bij een bestaand topic, plaats je jouw bericht in dat bestaande topic. Zo wordt voorkomen dat op meerdere plekken discussies lopen over het zelfde onderwerp.

Wat hoort waar?
In de autowereld gebeurt veel. Daardoor is er altijd nieuws te melden. Om al dat nieuws in de juiste kanalen te plaatsen, is het van belang dat je weet wat waar hoort.
•    Teasers (aankondigingen) of spionagefoto’s van een nog te introduceren productiemodel of een nieuwe versie van een productiemodel plaats je bij Scoops.
•    Teasers  (aankondigingen van de fabrikant) of spionagefoto’s van concept cars plaats je bij Concept Cars.
•    Impressies van een model dat nog geen eigen topic heeft, plaats je in het Impressie-topic, dat je kunt vinden in het forumdeel Scoops. Nattevingerwerk mag direct naar dit topic. Heeft een model al wel een eigen topic, dan kun je de impressies in dat topic plaatsen.
•    Officiële informatie van een fabrikant over een nieuw model plaats je bij Nieuwe Auto’s.  De aanduiding ‘Officieel:’ is hierbij niet meer nodig.
•    Wil je advies over het aanschaffen van een auto, kijk dan goed in welke rubriek je jouw vraag plaatst: Koopadvies nieuw is er voor de aanschaf van nieuwe auto’s, voor tweedehands auto’s is er de rubriek Koopadvies tweedehands.
•    Heb je een vraag of mededeling over de technische kant van een auto, dan kun je daarmee terecht bij Techniek & Onderhoud. Hier word je vakkundig bijgestaan door liefhebbers.
•    Voor berichten over tuning kun je terecht in het forumdeel Tuning. Dit kan gaan over het tunen van je eigen auto,  maar ook over aankondigingen van professionele tuners.
•    Wil je je eigen auto laten zien aan andere forummers, dan kan dit in het forumdeel Mijn Auto.
•    De Knutselhoek is een forumdeel waar forummers hun eigen creaties kunnen tonen. Het kan gaan om werk in 3D-programma’s, fotobewerkingsprogramma’s, of met de hand getekende creaties. Van belang is in ieder geval dat het werk zélf gemaakt is, plagiaat of het tonen van andermans werk wordt niet op prijs gesteld.
•    Voor autogerelateerde grappige foto’s of filmpjes is het forumdeel Fun Stuff.
De overige forumdelen wijzen zich vermoedelijk vanzelf. Heb je toch nog vragen, dan kun je altijd een e-mail sturen naar de redactie.
 
Afbeeldingen plaatsen
Om een afbeelding in een bericht te plaatsen, moet deze afbeelding al ergens beschikbaar zijn op het internet. Staat een afbeelding nog niet op internet, dan kun je gebruik maken van uploadsites, zoals Photobucket en Imageshack.
Om een afbeelding te kunnen plaatsen, heb je de adresregel nodig. Die kun je vinden door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en dan naar ‘Eigenschappen’ te gaan.
Kopieer deze adresregel en klik vervolgens in de knoppenbalk bij je bericht op de knop ‘URL van een afbeelding invoegen’.
Er verschijnt dan een opdrachtvenster waar je de adresregel in plakt. Klik op ‘OK’, en de afbeelding wordt ingevoegd: er staat in je bericht nu iets als [img]//www.naamvandewebsite.nl/naamvandeafbeelding.jpg[/img].
Met de knop ‘Bekijken’ kun je zien of de afbeelding goed in je bericht geplaatst is.
Denk er wel aan dat op sommige afbeeldingen auteursrechten rusten, en dat rechthebbenden niet altijd goedkeuring verlenen aan het plaatsen op websites.
 
Redactie
Het forum is niet bedoeld als communicatiemedium met de redactie. Wil je contact met de redactie, dan kun je een sturen. De redactie houdt de gebeurtenissen op het forum in het oog, en maakt soms ruimte in het blad voor zaken die op het forum besproken worden.

Disclaimer
Hoewel de redactie regelmatig het forum bekijkt om te zien of er door gebruikers van dit forum beschermde foto’s en/of materialen van anderen op worden geplaatst, kan het voorkomen dat  hiertoe door de rechthebbende(n) aan de gebruiker of Autoweek.nl geen toestemming is gegeven. Wij verzoeken de rechthebbende(n) dan ook direct contact te zoeken met de redactie.