Xpeng P7 AWD Wing Edition (2023)
Uitvoering | P7 AWD Wing Edition |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Xpeng p7 wing edition
Hoi allemaal laat ik mij even voorstellen, ik ben Ferry autogek en woon in het prachtige Brabant. Sinds mijn 28ste mijn rijbewijs, nu 44 en inmiddels 34 auto's verder. Ik wissel z'n 2 auto's per jaar, gewoon omdat het kan en ik dat leuk vind. Niet merk gebonden, maar een emotie koper die vooral kijkt naar design. Vaak hebben mijn auto's iets aparts iets geks puur voor mijzelf. Er is ook veel afgunst en dat vind ik wel jammer, tuurlijk mogen mensen vinden wat ze willen maar mis gunnen of jaloers zijn snap ik vaak niet.
Mijn motto is altijd, doe wat je leuk vind het leven is te kort.
Nu over de auto, na een reeks van Premium auto's in het bezit te mogen hebben, zoals Audi, Mercedes en BMW kan ik zeggen dat deze vreemde eend niet onder doet voor deze merken.
De kwaliteit is van een hoog niveau.
Mensen zijn nu nog sceptisch over Xpeng en vooral omdat dit een relatief nieuw Chinees merk is pas sinds 2014.
En vanwege de spionage praktijken waar ik overigens totaal schijt aan heb, want pak je telefoon er maar bij daar ziet men ook genoeg op. Tuurlijk zullen er altijd mensen zijn die dit niks vinden prima toch. Ik koop deze auto voor mij zelf.
Na een jaar gereden te hebben in een Mercedes Glc coupe, was ik weer toe aan iets geks. Het moest een elektrische auto worden maar wel eentje die je weinig ziet. Zo viel Tesla af, ook van wege de bouwkwaliteit persoonlijk onder het niveau wat ik verwacht/ gewend ben. Overigens een prima auto verder.
Een Byd seal misschien? Ook een erg leuke auto om te zien en zie je ook vrij weinig. Mm misschien toch iets te klein. Tot dat ik een video voorbij zag komen van een Xpeng p7. De auto trok gelijk mijn aandacht. Maar toen wist ik nog niet dat er een wing edition bestond. Maar eens langs gaan bij Xpeng Rotterdam een van de 3 vestigingen in Nederland momenteel.
En daar stond hij dan deze gifkikker, en wat is het gaaf als de vleugeldeuren voor het eerat open gaan. En wat een kwaliteit van binnen alles is netjes afgewerkt mooie stiksels, leer en een groot scherm ook achter het stuur. Ook de 18 speaker (Dynaudio) geven een mooie warm geluid. Deze komen omhoog in het dashboard wat het net dat beetje extra geeft. Het geheel wordt mooi verlicht met sfeerverlichting wat naar elke wens is in te stellen. Ook het spraaksysteem is erg goed je zegt "hey Xpeng" en naar je comment in Engels (moet nog even uitzoeken of dit in het Nl kan) doet de auto wat je vraagt. Het scherm werkt erg snel en responssive en is volgens mij even groot als in een Tesla model 3. Tot nu toe dus erg positief toekomst zal leren en dan meld ik het hier of dit zo blijft maar vooralsnog werkt alles zoals het hoort.
Zijn er dan geen min punten? Op dit moment van schrijven misschien de lak die had allicht wat sterker gekunt deze is in vergelijking met de Mercedes wat minder.
Op dit moment kan ik nog weinig zeggen over het verbruik, dit volgt later.
Bekijks
Kleine update, ik weet het de auto valt op, dat wist ik al toen ik hem kocht. Maar dat er echt mensen mee op de foto willen, duimpje omhoog in het verkeer en vragen wat het voor iets is, blijft leuk (de vraag is hoe lang dit leuk blijft :) natuurlijk). En als je bij het boodschappen via de telefoon beide deuren open gooit verveeld niet.
Op de auto zitten zoveel mogelijkheden dat het wel even duurt voordat je alles hebt uitgeprobeerd en bekeken hebt. Xpilot heb ik nog niet geprobeerd bijvoorbeeld. Er zijn wel wat dingen zoals de navigatie, die je via de avatar kan oproepen (klein robotje) waarbij ik nog niet de juiste commando's voor mekaar heb die mij gelijk naar de juiste bestemming brengen, maar met de juiste input verwacht ik daar verder geen problemen mee.
Wat ook wel leuk is de deuren weten precies hoe ver ze open kunnen door een camera in het midden van elke deur, de camera bepaalt dan hoever ze open gaan ideal als je, zoals ik de auto in de garage zet.
Ook kan je via de telefoon, als je buiten de auto staat de auto zonder achter het stuur te zitten, de garage in en uit rijden. Het geluidssysteem 18 speakers is ook een verademing, in mijn vorige auto de glc coupe van Mercedes had ik burmeister maar merk weinig verschil.
Ook het laden gaat erg rap de auto is van 10% naar 80% in nog geen 22 minuten. Stay tuned later volgt er meer
Tanken
Eerte keer bij Fastned tanken, van 10% naar 80% in 24 minuten valt dus erg mee als je een koffie haalt en die op drinkt ben je praktisch al over de helft. Klepje tankdop gaat snel dicht bij terugstoppen van de steker, dat is wel iets om rekening mee te houden.
Verder alles probleemloos.
Deze maand wordt er een grote update verwacht voor al de Xpeng modellen ben benieuwd. Stay tuned