Volkswagen Touran 2.0 TDI 150pk Highline (2016)
Uitvoering | Touran 2.0 TDI 150pk Highline |
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Betrouwbare reisgenoot
Bijna 7 jaar was de touran mijn trouwe en betrouwbare reisgenoot. Nieuw gekocht, kort na de introductie. Daarvoor 2x Sharan gereden, ook diesels. Overstap naar de iets kleinere touran vooral ivm uithuizige kinderen, andere invulling van vakanties. Meeste kilometers alleen in de auto, dus maatje kleiner was logisch.
Na 7 jaren en meer dan 200K kilometers weggedaan, mede onder invloed van de stijgende dieselprijzen en nadat het eerste oranje lampje op het dashboard begon te branden. Met de nodige weemoed. De touran heeft ons in al die tijd nooit in de steek gelaten. Het onderhoud (geheel volgens het boekje) heeft gewerkt; altijd probleemloos rijplezier, geen enkele reparatie nodig gehad en nooit gestrand.
Verbruik was aanvankelijk tussen 6,2 - 6,6 l/100km. Na een (stage 1?) tuning tot 190 pk werd dat 4,9 - 5,5 l/100 km. Klopt, ik ben een rustige rijder met respect voor de maximum snelheid. Geen noemenswaardig olieverbruik.
Heerlijk die ruimte rondom. Helemaal dankzij het grote panorama dak! Veel verhuizingen mee gedaan (studentenkamers hé).
Kortom, dit was een heel fijne auto. Logisch dat politie en ANWB de touran ook kozen. Kijk met veel plezier terug op een trouwe vervoerspartner. Maar de diesel tijd is echt voorbij. Wij rijden nu elektrisch!

Volkswagen Touran 1.4 TSI Connected Series | Trekhaak | Navigatie | Stoelverwarming | Cruise Control | Climate Control | Parkeersensoren | Privacy Glas | Velours Bekleding | Origineel Nederlands | Metallic Lak |
- 2016

Volkswagen Touran 1.5 TSI 150pk DSG Comfortline Plus 7p | Navigatie | Apple Carplay/Android Auto | Wegklapbare trekhaak | Parkeersensoren | Adaptive Cruise Control | Stoelverwarming | Getinte ramen | Climate Control
- 2021

Volkswagen Touran 1.4 TSI Comfortline Business 7-PERSOONS