Volkswagen Touran 1.9 TDI 105pk Trendline (2007)

Uitvoering | Touran 1.9 TDI 105pk Trendline |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Gelukkig neem ik binnenkort afscheid van deze tractor. Sorry, maar ik kan het niet anders omschrijven. De motor nagelt dat het een lieve lust is en de demping is erg oncomfortabel. Het verbaast mij dat ik met mijn ’Duitse’ postuur geen goede zit kan vinden, en dat terwijl de stoelen in de pers alom geroemd worden.
De ergernissen:
• Wekelijks stoor ik me aan de omslachtige wijze waarop je de achterste stoelen moet neerklappen (7-zits). Eerst dienen alle stoelen op de middelste rij naar voren te worden geschoven, en dat gaat niet al te makkelijk.
• De airco slaat ook regelmatig op hol. Het ene moment snak je naar adem en het volgende moment vriest je neus er af.
• Bij het passeren van drempels en afritten tordeert de auto, je hoort alles kraken. Dat maakt geen degelijke indruk.
• En dan een andere dagelijkse ergernis: de zonnekleppen. Die zijn zo smal dat er een gat van ca. 10 cm gaapt tussen de klep en binnenspiegel. Onbegrijpelijk!
• De ruitensproeier van de achterruit zit aan de onderzijde en spuit omhoog. Daardoor bereikt deze niet de hele ruit als je rijdt, met als gevolg een vieze waas aan de uiteinden van de ruitenwisser. Met de hoge hoofdsteunen van de achterstoelen wordt het uitzicht dan wel erg beperkt.
• Met het gezin (6 personen) en wat bagage kan de vering het niet meer aan. De wagen klapt dan op zijn aanslagen. Dit heb ik met een Opel Zafira of Corolla Verso nog nooit gehad.
Ik verbaas me na deze ervaringen er steeds meer over dat er zoveel Touran-adepten zijn. Voor deze catalogusprijs (Ca 32.000 euri) zijn er voldoende alternatieven met meer of gelijkwaardige ruimte, comfort, degelijkheid , prestaties en zeker uitrusting. Over het uiterlijk doe ik geen uitspraak, dat mag ieder voor zich bepalen.
Ik heb veel verschillende auto’s gereden (Volvo, Opel, Ford, Toyota, Citroen), deze Touran is de hekkensluiter v.w.b. klanttevredenheid.
Is alles kommer en kwel? Neen, het gekoelde dashboardkastje zal ik straks erg missen....
Middenarmsteun defect.