Volkswagen Caddy Combi Maxi 2.0 TDI 140pk Easyline (2008)
Uitvoering | Caddy Combi Maxi 2.0 TDI 140pk Easyline |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
hij gaat goed
De auto exact een jaar geleden aangeschaft met een km-stand van 50800. Het is een grijs kenteken Maxi, echter wel puur privegebruik.
De motor is beresterk. De 140 pk's zijn meer dan genoeg, ook met een caravan van 1150 kg beladen er achter en dan door de bergen rijden.
Verbruik solo: 1:15
Verbruik met caravan: 1:11
Ook wat minpunten: de stoelen zijn gewoon slecht. Maar wij hebben speciale stoelen erin zitten, dus de originele staan op zolder. Ander minpunt is de achtervering. Die voelt erg stevig aan, maar om een of andere duistere reden slaat hij met de caravan er achter wel regelmatig in z'n rubber buffers (kogeldruk 65 kg). Heb er hulpveren van Carsupport onder laten zetten, en nu komt hij niet meer op de buffers. Uiteraard voelt hij nog steeds stevig aan. Leuke van hulpveren, hellen in de bochten is een stuk minder.
Huidige km-stand is 85000. Tot op heden naast onderhoud alleen maar twee lampjes stuk gehad. Tot nu toe erg goedkope auto om mee te rijden. Dat was met de Vito wel anders. Tot nu toe geen moment spijt gehad van de aanschaf.
Een hoop mensen verfoeien het motorgeluid van de pompverstuivers. Ik vind het zelf heel erg meevallen. Misschien dat de 2.0 TDI wat rustiger is dan de 1.9 TDI.
vrijwel probleemloos
Inmiddels weer anderhalf jaar verder.
Bij 100.000 km de distributieriem laten vervangen. Dat hoeft eigenlijk pas bij 120.000 km, maar ik laat het altijd iets eerder doen. Bij een VW-specialist overigens honderden € goedkoper dan bij de VW-dealer.
Rond dezelfde tijd ook een probleempje gehad met het slot van de zijschuifdeur. Daar was inwendig iets afgebroken waardoor de deur niet meer dicht ging. Laten vervangen uiteraard, best een duur ding.
Bij 125.000 km bleek de nokkenassensor stuk te zijn. De auto ging bij warme motor steeds slechter starten. De sensor bleek een verstrooid signaal te geven. Vervangen en probleem opgelost.
Het roetfilter vind ik een onding. Regenereert elke 380 km, gedurende 12 tot 18 km. Nu moet ik wel zeggen dat het regenereren nu de nokkenassensor vervangen is, nog maar 8 tot 10 km duurt. Blijkbaar is die sensor al langer stuk geweest en heeft het voor extra roet gezorgd.
Voor de rest een volledig probleemloze auto en hij loopt als een tierelier.
ingeruild
De Caddy is ingeruild. Voor de Caddy hebben we een aantal iets grotere bussen gehad. Ondanks dat het een Caddy Maxi was, vond ik hem toch iets te klein qua laadruimte, vooral voor vakantiebagage icm scootmobiel achterin.
Tijdens de laatste vakantie nog even een probleempje gehad, contactslot defect. De sleutel ging er niet meer in, die afdeklamel bleef er voor zitten. Een Spaanse afsleper heeft het slot ter plekke weer gangbaar gemaakt, maar wel duidelijk was dat het slot echt niet goed meer was. Na de vakantie thuis dus laten vervangen, kosten vielen wel mee.
Al met al is de Caddy een best betrouwbare auto gebleken. We hebben er in 3 jaar tijd 90.000 km mee gereden, alleen wat versleten banden (logisch), een nokkenassensor, een setje schokdempers op de achteras en dat was het wel zo'n beetje.
Gemiddeld verbruik solo: 1 op 15
Gemiddeld verbruik met caravan: 1 op 11
De "nieuwe" auto is een Vito 113 CDI. Zodra we daar wat kilometers mee gemaakt hebben schrijf ik daar wel een review over.