Toyota Aygo X 1.0 VVT-i Limited (2022)

Uitvoering | Aygo X 1.0 VVT-i Limited |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Toyota uit Frankrijk
Bij een bekend autobedrijf die auto’s online verkopen deze Toyota aangeschaft. Best wel spannend om een auto alleen op foto en zonder proefrit online aan te schaffen, maar de combinatie uitrusting en prijs was doorslaggevend. Ik had ooit al bij de plaatselijke dealer een proefrit gemaakt, maar hallo, meer dan €30.000 voor een nieuwe a segmenter vond ik toch net iets teveel van het goede. Tijdens het ophalen was de auto zoals omschreven en na een uurtje kon de rit naar huis beginnen. Deze auto is geïmporteerd uit Frankrijk en eigenlijk nog zo goed als nieuw. Tijdens de rit van Oosterhout naar Emmen toch al aardig kennis kunnen maken met de rijeigenschappen. Het is een cvt automaat en je kan prima meekomen met het verkeer op de snelweg “tenminste” als je niet een te snelle auto gewend was. Auto is ondanks een vouwdak redelijk stil op snelheid en comfortabel. Pas boven de 130 wordt het wat minder aangenaam qua (banden, motor) lawaai en je moet er wel tegen kunnen dat tijdens het accelereren de kleine 3 cilinder motor makkelijk veel toeren maakt en het uitbrult van vreugde. Een Yaris hybride is op dat vlak wel een stukje volwassener.
Tot nu toe tevreden en precies wat ik zocht. Voor mijn werk rij ik zakelijk een Volkswagen Up en deze auto is voor de fun en weekenden en weer net een stukje beter dan de Up wat natuurlijk ook logisch is omdat het ontwerp van de Up ruim 12 jaar oud is.
Word vervolgd.
Toyota ingeruild
De Ayco X is en blijft een leuk model maar toch besloten weer in te ruilen voor een gebruikte Yaris Cross hybride GR sport omdat die auto toch wel een stuk degelijker aanvoelt en ook veel volwassener rijdt en meer comfort bied en dezelfde leuke opties heeft.
PRIVATE LEASE Toyota Aygo

Toyota Aygo 1.0 VVT-i MT Pulse
- 2025

Toyota Aygo 1.0 VVT-i MT Envy | Navigatie | LED | Adaptive Cruise | Apple Carplay / Android Auto
- 2023

Toyota Aygo 1.0 VVT-i MT Envy | Navigatie | Parkeersensoren voor/achter | Apple Carplay / Android Auto | Adaptive Cruise | Clima | Camera | 18 inch
- 2024