Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenline Businessline (2014)
Uitvoering | Octavia Combi 1.6 TDI Greenline Businessline |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Bij mij ging de keuze tussen de 308 en de Octavia ...
Peugeot:
+ Mooi interieur, opgeruimd
+ Sterke soepele diesel (beter dan de vag 1.6tdi)
+ Prima rijdgedrag
+ Panoramisch dak
+ Kofferbak, bijna net zo groot als de Octavia
+/- Het exterieur, mooie auto maar hij begint mij nu al flink te vervelen. Je ziet hem veel rijden en ik denk dat de auto over een jaar een grijze mus is geworden
+/- De tellers, ik was er niet over uit of ik het nou mooi of lelijk vond
+/- De "zit" ... ik kon niet echt mijn draai vinden maar het zat op zich prima
- Ruimte achterin, dit is echt een klasse kleiner dan de Octavia. Ik kon met mijn 1m85 niet confortabel zitten achter mijzelf. Voor kleine kinderen/volwassenen is dit prima
- Het mediasysteem, dit is ronduit slecht uitgewerkt. Traag.
- Geen xenon/full led op de 14%
- Standaard audio is ruk, maar altijd nog beter dan de Octavia
- Geen automaat mogelijk op de 14%
Octavia
+ Grote ruimte auto, in deze klasse heer en meester
+ Grote kofferbak
+ Zeer veel ruimte op de achterbank
+ Het interieur is "klassiek degelijk" en dat beviel mij in het voordeel van de Octavia. Gewoon direct je klimaatregeling kunnen instellen zonder door een traag touchscreen menu door te moeten bijvoorbeeld
+ Bi-xenon AFS
+ Lane departure / verkeersbord herkenning etc
+ Strak rijdgedrag (let wel, met Eibach + 18" 225)
+ Columbus is een goed (en snel!) systeem
+/- Exterieur is niet uitgesproken zoals de 308 maar na wat opleukertjes best een leuke verschijning
+/- 1.6TDI is een prima blok voor het dagelijks verkeer, maar geen strepentrekker. Daarnaast wat brommerig. Dit heeft Peugeot beter voor elkaar!
- Geen panoramadak mogelijk
- Geen automaat mogelijk op de 14%
- Bar slechte audio, ook een canton (wat op 14% niet mogelijk is) is niet al te best. Dus elders de audio laten upgraden en klinkt nu zoals het hoort.
Er zijn vast nog een hoop punten die ik vergeten ben, maar onderaan de streep kwam de Octavia er toch echt als winnaar uit.
De 308 is zeker een mooie auto maar met de Octavia had (en heb) ik het gevoel in een luxere auto te rijden die vooral degelijkheid met zich brengt naast de enorme ruimte.