Skoda Octavia Combi 1.4 TSI iV PHEV RS Business (2021)
Uitvoering | Octavia Combi 1.4 TSI iV PHEV RS Business |
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Octavia RS iV
Het was wel weer eens tijd voor een nieuwe auto. Nadat ik in 3 jaar tijd een evenveel auto's heb versleten begon het opnieuw te kriebelen. Mijn laatste auto was een Mercedes CLA 200 die prima voldeed qua comfort, maar vooral qua ruimte te wensen over liet. Via mijn werkgever dus toch maar op zoek naar een auto die sportiviteit koppelt aan comfort en met voldoende ruimte om een gezin in te vervoeren.
Na uitvoerig zoeken uitgekomen bij Skoda waarna de zoektocht zich concentreerde op de Octavia of de Superb (Sportline). Een keuze voor de laatste zou vooral ten koste gaan van het stukje sportiviteit. Samen met mijn partner toch maar eens langs de dealer gereden aangezien de stap van Mercedes terug naar Skoda voor haar toch wel een flinke was en zij de Octavia toch wel heel erg burgerlijk vond.
Bij de betreffende dealer stond een Octavia RS in het wit en bij binnenkomst was de eerste opmerking gelukkig. "die vind ik wél mooi". Het was dan ook de uitvoering die ik haar graag wilde laten zien. Toch voor de vorm nog maar even langs de Superb gelopen, maar de keuze was voor ons allebei vrij duidelijk. Het moest de RS iV gaan worden.
Met mijn vaste dealer vervolgens op zoek gegaan naar een RS iV uit voorraad die voldeed aan mijn eisen en zoals altijd vonden zij weer een prima auto die binnen 2 weken leverbaar was. Gelukkig precies voor de vakantie die een dag later op het programma stond.
Het zou de perfecte gelegenheid zijn om de auto goed te leren kennen. 1500km over snelwegen, bergpassen en soms onverharde wegen. Daarnaast ook de eerste langdurige kennismaking met (semi) elektrisch rijden. Iets dat tot op heden niet tegenvalt.
De auto is van alle gemakken voorzien en besteld met de volgende opties;
- Metallic lak brilliant silver metallic
- Comfortstoelen
- Geheugenfunctie op de buitenspiegels
- Verwarmbaar sportstuurwiel
- Parkeercamera achter
- Panoramisch glazen schuif/kanteldak
- Travel Assistand pack
Nog wel even getwijfeld over 19" wielen, echter bij de lichte kleur van de auto en met alle zwarte details vond ik deze zwarte velgen persoonlijk mooier. De kleur brilliant silver metallic zou niet mijn eerste keuze zijn geweest als ik de auto zelf had samengesteld. Echter nu ik de auto in ontvangst heb genomen ben ik blij dat het deze kleur is geworden. De lichte kleur laat de scherpe lijnen van de auto goed zien. Iets dat vooral in het zwart veel minder goed zichtbaar is. Steel grey is inmiddels zo'n beetje de kleur van elke sportline en RS versie gevoelsmatig en het zilver onderscheidt de RS dan ook van de anderen.
De eerste ervaringen met de auto zijn zeer positief. Los van wat problemen met het multimedia systeem (slaat soms vast) bevalt de auto prima. De comfortstoelen zijn wat mij betreft elke euro dubbel en dwars waard en ook het panorama dak brengt extra en vooral voldoende licht naar binnen. Zeker door de donkere hemelbekleding wordt het wel erg donker in de auto anders. Dit heb ik vooral in de CLA ervaren.
Qua rij eigenschappen voldoet de auto prima. Hij heeft voldoende snelheid met zijn gecombineerde vermogen van 245pk al merk je wel dat het gewicht van het batterijpakket het weggedrag in de bochten beïnvloed. Nu zal de auto vooral voor dagelijks woon/werk worden gebruikt dus storend is dit absoluut niet. Dit zal vooral voelbaar zijn als je de limieten probeert op te zoeken.
Tot nu toe al met al een enorm fijne auto.

Skoda Octavia Combi 1.0 e-TSI Sport Business / Navigatie / App connect / Parkeersensoren achter / Lichtmetaal 17 inch / Trekhaak /
- 2021

Skoda Octavia Combi 1.5 e-TSI 150pk DG Business Edition Plus Virtual Cockpit Sfeerverlichting Camera Navigatie
- 2021

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI 204pk iV PHEV Business Edition | SmartLink Navigatie | PDC Achter | Drivemode Select
- 2022