Skoda Octavia Combi 1.0 TSI e-TEC Ambition (2020)

autoreview

Skoda Octavia Combi
Skoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia Combi

Signalement

UitvoeringOctavia Combi 1.0 TSI e-TEC Ambition
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf5 km
KM-stand laatst22.900 km
Lezerswaardering: 60%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Mooi, maar niet perfect

 • 22.900 km

Qua design was ik meteen verkocht - wat een verademing tegenover de Octavia III facelift. Mooi lijnenspel, een veel expressievere blik en eindelijk een achterzijde met deftig ontwerp (smaak).

Eerste rijervaringen waren goed: het is geen strepentrekker maar het mild hybride systeem geeft zo een 1.0 toch meer karakter bij tussenacceleraties en vertrek, zeker bij een wat warmere motor. De wagen is uiteraard afgestemd op comfort en dat merk je dan weer in scherpe bochten.

Dat comfort is er ook in de uitrusting waarbij een gewone Clever (Ambition) al snel goed in de spullen zit, inclusief een mooi infotainmentsysteem en de nodige assistentiesystemen.

Het infotainmentsysteem werkt goed maar soms wat traag. De navigatie werkt ook goed en herberekent snel maar sinds de online abonnementen vervallen zijn gebruik ik enkel nog Android Auto. Die werkt sinds een update ook draadloos, wat een hoop miserie bespaart. Connectie met Chinese smartphones via kabel is echter een probleem. De kritiek op de clima in hetzelfde systeem is een beetje overdreven: de temperatuur en stoelverwarming zijn steeds zichtbaar en te bedienen en voor de andere functies is een fysieke knop die je direct naar dat menu brengt met een paar typische snelfuncties als voorruit verwarmen etc. Wel had daar ook de ‘binnencirculatie’ mogen staan, die nu wat onhandig verstopt staat in een submenu.

Een groter probleem zijn de assistentiesystemen: de resem foutmeldingen die het systeem maakt voor Emergency Assist en Travel Assist zorgen voor de nodige frustratie. Na een nieuw stuurwiel en nieuwe alternator gaat de wagen opnieuw in herstelling - er zou inmiddels een oplossing zijn vanuit de fabriek. Alles is overigens in garantie, maar het geeft een slordige indruk dat dergelijke problemen bijna 2 jaar zonder oplossing blijven.
Anderzijds werkt de front assist wel degelijk en heeft het me onlangs een ongeval bespaard - al was het handig geweest dat mijn achterligger deze optie ook had genomen. Gelukkig beperkte schade die hersteld kan worden.

Afwerking is goed maar dan mag je niet op details letten. De onderzijde van het interieur aan de bestuurderkant was duidelijk niet belangrijk. Ook een rubber van de kofferklep is geplakt en komt aan 1 kant al los (mag dus ook hersteld worden).

Al bij al rijdt de wagen naar mijn gevoel heerlijk, daarom zou ik hem direct opnieuw kopen. De vele foutmeldingen in assistentiesystemen en loskomende rubber doen wel af aan de op het eerste zich ‘verhoogde kwaliteit’. Zeker voor de huidige nieuwprijs toch wel een dingetje…

3,5
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens