Seat Toledo 2.0 TDi Sport-up (2005)
Uitvoering | Toledo 2.0 TDi Sport-up |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Mooi of Leijk, dat is voor iedereen persoonlijk. Echter ik ga helemaal voor mijn Seat Toledo 2.0 TDI Sport-up. Als sales medewerker ben ik veel onderweg en is comfort, veiligheid belangrijk. Hier voldoet de Seat prima aan. Van de andere kant is het een sportieve auto met superzittende stoelen, de achterbank is wel door het Sport-Up pakket niet echt voor 3 volwassenen geschikt.
De 2.0 TDI is een heerlijke motor, waarmee als het nodig is een inhaalactie snel mee verloopt. Alleen de tractie van de voorwielen is soms iets minder.
Als optie heb ik de auto alleen voorzien van een bluetooth/MP3/radio, parkeersensoren en donkerdere achterramen. Verder was er geen optie voor mij te vinden. Standaard: auto-airco, 17’ velgen, sportonderstel en interieur etc.
Het enige negatieve aan de auto vind ik het windgeruis bij hogere kruissnelheden (>130) rondom de A-styl. Verder geen op- of aanmerkingen tot op heden.
En door zijn uitzonderlijke styling is het een auto welke je niet dagelijks in veelvoud tegenkomt.
De enige problemen die zich buiten het reguliere onderhoud hebben voorgedaan zijn:
- defecte bandenspanningssensor (onder garantie vervangen)
- defecte stuurbekrachtigingssenor (onder garantie vervangen)
- Belgen vinden de auto, kennelijk echt lelijk. Getuige het feit dat ik achterop ben gereden toen de auto net 5000 km had gelopen. Resultaat nieuwe bumpers, schermen etc. Daarna nog niet terug geweest in Belgie???