Seat Leon 1.2 TSI 105pk Style Business (2013)

Seat Leon 1.2 TSI 105pk Style Business (2013)

UitvoeringLeon 1.2 TSI 105pk Style Business
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Eerste verslag na aankoop

De eerste 5000 km zitten erop, ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben !

In September 2013 mocht ik van mijn werkgever een nieuwe leaseauto uitzoeken voor mijn werk.
Na veel wikken en wegen bleven er uiteindelijk 4 auto's over; Renault Clio estate en de Renault Captur (beide 0.9 TCE), Skoda Octavia combi en de Seat Leon (Skoda en Seat 1.2 TSI DSG)
De beide Renaults vielen af door de drie cilinder motor, voor het trekken van een aanhanger is dit toch te beperkt.
De Octavia viel uiteindelijk ook af omdat het gewenste model en uitvoering buiten het lease bedrag viel.
Uiteindelijk gekozen voor de Leon, standaard kleur rood met DSG in 1.2 TSI Style Business en afneembare trekhaak en 17" wielen.
De DSG gekozen, omdat mijn vrouw zelf alleen automaat mag rijden, de trekhaak voor de caravan en mijn zweefvlieg hobby.

Bij de eerste kennismaking in de garage, erg content met de looks en uitstraling.
Mijn zoon mocht het fluwelen doek eraf trekken en daar stond hij dan te blinken in de zon.
Veel positieve reacties van familie, vrienden, buren en voorbijgangers.

De eerste 5000 km probleemloos afgelegd.
Na een tijdje gereden te hebben in een voorloop auto (C3 Picasso HDI) is dit een verademing.
Meteen na aflevering een afspraak gemaakt voor winterbanden (Michelin Alpin 4)

Brandstofverbruik neemt langzaam af, bij rustig rijden is bijna 1:18 haalbaar, over het totaal tot nu toe omstreeks 1:15.
Rijgedrag is strak en in de bochten zeer betrouwbaar en veilig.
De 1.2 TSI trekt enorm in vergelijking met de oude 1.6 uit mijn Altea, heerlijk gretig bij het optrekken vanuit stilstand en inhalen op de snelweg.
In vergelijking met de HDI in de C3 vind ik de huidige turbo benzine motoren perfect, ze doen nauwelijks onder voor de trekkracht van een diesel.

De DSG is een mooie uitvinding, schakelt bijna onmerkbaar.
Bij 60 km/u rij je al in 7, dus daarom erg zuinig (cruisecontrol)
Zeker de extra investering bij aankoop waard geweest tot nu toe!

Ben benieuwd naar het rijgedrag, trekvermogen, brandstofverbruik en de DSG tijdens het gebruik van de trekhaak.
In het voorjaar maar eens uitvoerig een aanhanger aankoppelen en kijken hoe dit bevalt.
Het plaatsen van de afneembare trekhaak vergt veel kracht, daardoor lastig in gebruik.

Bij 10.000 km een volgend verslag.....

PRIVATE LEASE Seat Leon