Seat Ibiza 1.6 Sport (2009)

autoreview

Seat Ibiza
Seat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat Ibiza SCSeat Ibiza SC

Signalement

UitvoeringIbiza 1.6 Sport
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009
KM-stand laatst36.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Ibiza tot nu toe....

 • 36.000 km

Hallo allemaal, zoals jullie al kunnen zien, zijn er vrij veel reviews over de nieuwe seat ibiza. Echter viel het mij op dat het bij alle gevallen om reviews ging die nog nauwelijks kilometers hebben gemaakt. Mijn review heeft betrekking op afgelopen 36.000KM.

Ik heb een zwarte Seat Ibiza 1.6 Sportm Up met automatische airco. Voor de rest heb ik geen extra opties genomen omdat ik de sport pakket compleet vind.

Ik heb mijn auto nu al bijna anderhalf jaar. Heb wel het een en ander al meegemaakt met mijn auto. Eerste weken was alles prima. Ik reed de auto in volgens verkregen instructies.

Na eerste maand geloof ik, begon ik op te merken dat mijn auto hapert wanneer ik met koude motor wegrijd. Ik ben dit bij meerdere reviews tegengekomen, bij de kleine beurt heb ik dit aangegeven bij de dealer, de dealer keek me aan alsof ik chinees aan het praten was. Ze wisten dus niet wat het was en kunnen het niet verhelpen.

Naarmate de KM doortikken krijg je vaker te maken met gekraak en irritante geluiden. Wanneer de airco aanstaat hoor ik nog steeds een rare gezoem. Volgens dealer is dit geen probleem. Voor de rest paar kleine mankementjes die heel snel verholpen zijn door de dealer (zoals vocht in achterlampen e.d.).

Mijn echte probleem ondervond ik paar maanden geleden (km stand +- 27.000). Toen ik op een koude motor mijn auto startte, hoorde ik hele rare geluiden. Keiharde getikt. Wanneer de motor warm liep, was het weg, maar met koude motor bleef het tikken. Het geluid wat we hoorden klonk echt verkeerd, daarom heb ik mijn auto naar de dealer gebracht en uitgelegd wat er aan de hand was. Mijn auto moest in de eerste instantie 2 dagen bij de dealer blijven zodat ze met koude motor konden checken wat er aan de hand was.

Volgende middag krijg ik een telefoontje met de mededeling dat het gaat om tikkende klepstoters en dat ik gebeld zou worden wanneer het klaar zou zijn (MAX 2 DAGEN!).

Na 3 dagen heb ik zelf gebeld om te vragen of mijn auto al klaar was. Ik kreeg tot mijn grote verbazing te horen dat het nog niet klaar was, de klepstoters waren wel vervangen, maar geluid was er nog! EN ze wisten niet wat het was.....

Mijn auto heeft 5,5 weken bij de garage gelegen omdat de dealer niet wist wat er aan de hand was en daarom met PON gingen schakelen. Na 5.5 weken hadden ze bijna de helft van de motor vervangen om het geluid weg te krijgen.
Toen ik vroeg waardoor het kwam, konden ze mij ook niet precies aangeven wat de reden was en dat het niet komt door mijn rijgedrag.

Voorlopig lijkt het erop dat het geluid weg is......

3,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Seat Ibiza

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens