Seat Altea XL Stationwagon 1.4 TSI Style (2010)
Uitvoering | Altea XL Stationwagon 1.4 TSI Style |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Januari 2010 zijn wij de gelukkige eigenaar geworden van een SEAT Altea XL 1.4 TSI Stylance.
Reden van aanschaf: Verwachtte hoge onderhoudskosten aan de toen in het bezit zijnde Toledo 3.
Op dit moment staat er ongeveer zo'n 8500 km op te teller, en ik moet zeggen hij bevalt prima.
We hebben gekozen voor de 1.4 TSI motor, omdat ik toch wel wat meer PK's wilde hebben t.o.v. de toledo(20 meer als de oude 1.6). En dit is duidelijk te merken waneer je bijvoorbeeld vlot wilt inhalen of in wilt voegen op de snelweg.
Verder moet ik zeggen dat de binnenkant niet echt veel is veranderd, maar vond dit ook niet echt nodig.
Wel hebben de radio- en het aircopanneel een metamorfose ondergaan. Op zich heel netjes maar vind het jammer dat de verlichting van deze onderdelen rood is en die van de tellers wit.
De stoelen zijn ook aanzienlijk verbeterd en hebben nog een betere zijdelinkse steun.
Misschien dat dit gevoel versterkt wordt, omdat je van een bijna 5 jaar oude auto naar een nieuwe gaat, maar de zit is prima.
Dit in combinatie met vertelbaar stuurwiel en stoelen, geeft je de mogelijkheid om een relaxte positie te kiezen.
Buiten de toch al grote kofferruimte is het nu ook mogelijk om de achterstoelen naar voren te schuiven.
Dus wanneer je maar een klein beetje extra ruimte nodig hebt, kun je gewoon de leuningen omhoog laten staan en toch die ruimte creeren.
Wat wel een minpuntje is, is dat de bodem van de laadruimte onder het niveau van de bumper ligt, m.a.w. je moet je boodschappen er echt uit tillen.
Dit was bij de Toledo niet.
Verder is in onze versie bleu-tooth voorbereiding aanwezig en ook deze is super handig.
Je zou bijna voor de lol gaan bellen in de auto, al is het alleen al om de politie een lange neus te tonen.
Je telefoonboek uit je mobiel wordt automatisch overgenomen in het handsfree systeem.
Ook wanneer bijvoorbeeld je partner met zijn of haar telefoon op pad gaat, neemt het systeem die betreffende gegevens over.
Helaas hebben we tot op dit moment nog wel een klein euvel.
Na ongeveer een 6 tal weken was het niet meer mogelijk om de buitenspiegels via de ab in te klappen.
Aangezien wij dit veel gebruiken was dit vrij irritant.
Terug naar de dealer....computer gereset en hij deed het weer.
Helaas, wederom voor ongeveer 6 weken.
Ik ben nu voor de 3e keer teruggeweest en als het goed is zou het nu echt verholpen moeten zijn.
We zullen zien.
Ben benieuwd of hier meerdere mensen last van hebben.
Afsluitend: Tot op dit moment super tevreden
Nog steeds SUPER tevreden
Ondertussen staat er al weer 15000km op de teller, maar nog steeds super tevreden.
In het voorjaar naar Italie en in de zomer naar Frankrijk geweest.
Met name in Frankrijk was het heel heuvelachtig, maar de XL had er geen problemen mee.
De 1.4 TSI is een geweldige uitvoering en ook op de snelwegen gedraagd hij zich prima.
Omdat we wat extra pakketten hebben zijn we ook in het bezit van de parkeersensoren.
Deze zijn zijn super handig, het is alleen wel zo dat bij ons de instellingen van de radio telkens weg is.
Het is nl zo dat je het geluidsniveau tijdens het achteruit rijden kunt instellen.
Bij ons is het zo dat hij zijn instellingen telkens kwijt raakt.
Hiervoor moet ik nog eens langs de dealer.
Verder heeeeel tevreden.
Tot de volgende update.