Renault Grand Espace 2.0 Turbo 16V Expression (2003)
Uitvoering | Grand Espace 2.0 Turbo 16V Expression |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Dit is alweer mijn derde Espace. Type 2 vond ik destijds bij introductie in 1990 het meest spectaculair ik was meteen verkocht. Type 3 had ik in het begin wat moeite mee maar de Grand was het voor mij helemaal. Type 4 vond ik toch weer een lastige keuze. Je moet hem echt gezien hebben en erin gereden hebben. Jammer dat het plaatwerk niet geheel meer van kunsstof is. Is beter bestand tegen parkeerdeukjes. De auto is een stuk zwaarder geworden wat ook weer ten ongunste van het verbruik is. In de stad gem. 12l en grote weg kom ik net aan 10 l/100 km. Minister Zalm mag niet ontevreden zijn.
Ben toch erg blij met de keuze. Het is een zeer modern ogende auto.
Ik heb het zonnedak, achter donkere ramen en de bumpers in de kleur van de carrosserie. De auto is zo voor mij ’af’.
Het interieur met gescheiden aircobediening op 4 plaatse ,de geintegreerde radio met afstandbediening en cruise control zijn top.
De regensensor is ideaal,de parkeersensor kan ik niet meer missen.
Het automatisch inschakelen van de verlichting gebeurd pas wanneer het echt donker wordt.Dit zou eerder kunnen omdat je dan iedereen al met zijn lichten aan ziet rijden.
Omdat de voorruit wat boller naar boven door loopt zijn de stoplichten nu net zo goed te zien als vanuit een personenwagen .Dit was wel ’nekkramp bij de vorige type,s’.
De stoelen zijn zeer zwaar en daarom minder handig met verwisselen.Wel comfortabeler door de rugverstelling en de 3-puntsgordel die eraan vast zit.
Omdat de stoelen op rails staan is er wel meer beenruimte te creeren.Nadeel is dat je hierdoor minder bagageruimte achterin kunt overhouden.
De 120 kw motor is zeer krachtig.Nog net geen sportwagen met zijn 9,9 seconden die nodig zijn om tot 100km/uur te komen.In alle 6 versnellingen is er een goede acceleratie.Zelfs in het lage toerenbereik in de 6e versnelling is de motor nog elastisch genoeg om te accelereren.
De automatische handrem:de handbediening zit op een lastig plaats.Renault had hier beter een handle aan de stuurkolom kunnen maken.
Het zonnedak is bij grote hitte zoals afgelopen zomer in Zuid-Spanje ideaal om te openen voor stadsritten.Echter met gesloten dak heeft de automatische Airco toch moeite en zal het binnendak gesloten moeten worden.Geopend dak op de snelweg is alleen leuk waneer je de airco niet nodig hebt.Dus eigenlijk meer geschikt voor ons land.
Al met al toch een ’kroon’ op de auto.
Probleemloze auto.