Peugeot 207 XS 1.4-16V (2007)
Uitvoering | 207 XS 1.4-16V |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Beste B-segmenter uit 2007
In 2007 was het zover, ik mocht een nieuwe leaseauto uitzoeken. Gezien het budget moest het iets in het B segment worden. Destijds zo goed als alle modellen geprobeerd: Corsa, Clio, Aveo, Getz, Colt, Polo, Ibiza, C3, Yaris, Grande Punto. Ik ga dus niet over één nacht ijs... waarom is het uiteindelijk dan een 207 geworden?
-Erg goede (sport)stoelen. Niet te hard, goede steun, flinke zetel.
-Luxe indruk. Vergeleken met de concurrenten van destijds heb je het gevoel in een grotere en meer comfortabele auto te rijden. Dit straalt het interieur ook uit, waarom er mensen na het zien hiervan nog graag in bijv. een Polo stappen is me een raadsel.
-Gunstige leaseprijs, hieruit maak ik dus op dat het wel goed zit met de restwaarde en de te verwachten onderhoudskosten.
-Goede uitrusting. In dit segment waren in 2007 opties als climate control, bluetooth en cruisecontrol lang niet bij elk merk af-fabriek leverbaar.
-Goede rijeigenschappen. Stuurt niet zo scherp als een Grande Punto of Corsa, maar wel veel comfortabeler. Ik voel me niet onzeker wanneer ik een mini-rotonde met 40 km/h neem. Voor mij was deze auto in dit segment de goede mix tussen comfort en wegligging.
Inmiddels rijd ik de auto bijna 3,5 jaar en is deze al weer bijna aan vervanging toe. In al die tijd heeft ie me nooit laten staan. Wel ben ik me aan een aantal dingen gaan ergeren:
-Ik heb de non-VTi versie van de 1.4 16V. Voor stadsverkeer prima, maar op de snelweg kom je absoluut niet lekker mee boven de 120. Het ontbreekt het ding dan ook aan koppel, dus wil je opschieten dan moet je toeren maken. Ik heb eens in een 207 gereden met de nieuwere 1.4 VTi 16v motor (let op! in 2007 zijn beide 1.4 16v modellen geleverd), dit rijdt vele malen comfortabeler.
-Lampjes defect. Een bekend verschijnsel bij Peugeot... in mijn geval zijn het vaak de achterlichten. Niet dat ze elke maand stukgaan, maar toch wel een paar keer per jaar.
-Grote portieren. Ik heb de 3-deurs en man wat zijn die portieren reusachtig. Hier moet je telkens rekening meehouden tijdens het uitstappen/parkeren.
-Stationair rijden in de 1 levert soms gestotter op, ook met warme motor
Ondanks dat mijn 207 is uitgerust met een LPG (Vialle) systeem, heeft ie me nooit laten staan. Buiten regulier onderhoud bleek er alleen een keer iets met de koppakking te zijn, wat een rekening van zo'n €500,- opleverde voor de leasemaatschappij. Volgens de dealer was dit waarschijnlijk te wijten aan het te snel toeren maken met een koude motor, iets waar ik me inderdaad regelmatig schuldig aan maakte ;).