Peugeot 207 Le Mans 1.6-16V Turbo (2009)
Uitvoering | 207 Le Mans 1.6-16V Turbo |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Peugeot 207 Le Mans
Na aankoop binnen 1000km problemen met de distributieketting, bij prijsonderhandeling besproken dat deze vervangt zou worden maar dit was niet het geval. Alles onder garantie van Peugeot vervangen. Verder geen problemen. Eerst motorische aanpassingen gedaan in de vorm van een koude lucht inlaat en blow off valve. Verdere aanpassingen zullen volgen.
De auto rijdt geweldig en trekt goed uit lage toeren. Fabrieksopgave meldt dat maximaal koppel (240nm) al bij 1400 toeren beschikbaar is, voor mijn gevoel ligt dit eerder tegen de 2000 aan.
Enige nadeel van de auto is dat er een 5-versnellingsbak in ligt: dit resulteert in een hoog toerental, en verbruik, bij gebruik op de snelweg. Bij 130 op de snelweg wordt een verbruik van 8l/100km behaald bij ruim 3500 toeren, ook begint de motor dan redelijk geluid te maken.
Voor mij is dit echter geen punt aangezien ik over het algemeen naar mijn werk niet boven de 100 kom.
Het onderstel is niet comfortabel afgesteld en zeker niet ideaal bij hobbelige wegen zoals kinderkopjes. Maar voor de 'sportieve rijder' zeer goed.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties5