Peugeot 207 Le Mans 1.6-16V Turbo (2009)
Uitvoering | 207 Le Mans 1.6-16V Turbo |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
207 THP Le Mans
Hallo allemaal,
Na een kort wensen lijstje te hebben gemaakt van wat ik nou eigenlijk zoek in een auto kwamen er voor mij 3 (hele verschillende opties) uit.
1- Bmw 1 Serie
2- Mini Cooper
3 - Peugeot 207
Met een budget van rond de 10-12k was het lastig om een mooie 1 serie te vinden die aan mijn wensen voldeed... Echter vond ik er wel eentje bij Auto Menno in Zaandam, M-Pakket, Leder, 2011 met slechts 80.000km op de teller! Klonk erg mooi.... Prijs 11.999.. Toen gingen bij mij de alarmbellen rinkelen dat het te mooi was om waar te zijn voor die prijs, paar rondjes gebeld en de kans bleek zeer aanwezig dat de auto een behoorlijk schadeverleden had... Weggelopen dus.
Toen de Mini, hier kan ik kort over zijn, veel te plastic en oncomfortabel.
En toen de 207... Tjah wat zal ik zeggen, als Peugeot/Citroen verkoper heb ik zo'n 8 verschillend 207'ens gereden als demonstratie auto en die bevielen mij altijd zeer goed!
Tot mijn verbazing vielen de prijzen van de Le Mans mij ook helemaal niet tegen, ik vond 2 mooie exemplaren die ik beide bekeken heb voor ik er eentje kocht... Eigenlijk was het andere exemplaar wat netter maar ik besloot deze te kiezen i.v.m. de prijs en de 12 maanden garantie.
Auto opgehaald op 18-11-2013, wat was ik blij zeg! Fantastische auto, geweldig leuke terugrit gehad vanaf de dealer waar ik hem gekocht heb (Nefkens Winsum) zo'n 200km rijden vanaf waar ik woon.
3 dagen later op 21-11-2013 werd het verhaal wat minder leuk;
Ik was onderweg naar een voetbalwedstrijd en op de provinciale weg viel mijn volledige vermogen weg, toen wist ik al hoe laat het was...... Auto aan de kant en Peugeot Assistance gebeld, weggesleept en een Mercedes A-Klasse meegekregen als leenauto.
Het bleek inderdaad het welbekende distributie probleem te zijn, ketting was VEEEEL te lang (dit terwijl ik de dealer gevraagd had hem na te meten... Kennelijk toch iets niet helemaal goed gegaan daar).
Gelukkig is dit alles binnen 3 dagen verholpen door de lokale Peugeot dealer hier en sindsdien doet hij het weer perfect!
Ik heb de stickers van de zijkanten af laten halen omdat ik die niet zo mooi vond, ook heb ik de auto naar een detailer gebracht die 6 uur aandacht aan de auto heeft besteed... Hij ziet er nu helemaal perfect uit en ik ben er dolblij mee!
De auto staat nu op zijn winterbandjes en eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot het weer zomerbandentijd is!(100x mooier dan die stalen velgjes die ik nu heb!)
Het verbruik ligt nu rond de 1 op 10 a 1 op 11... Dit is wel met behoorlijk doorrijden, 1 op 12 is goed te doen!
Nu maar eens kijken hoe hij op de lange termijn gaat bevallen, ik heb er in ieder geval zin in!
Remblok gebroken?
Ik had het nog nooit gehoord maar mijn remblok is gebroken? Schijnt niet zo vaak voor te komen... Vandaag gaan de nieuwe schijven en blokken erop!
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten3
Uitgelicht aanbod
Lezersreacties (1) (gesloten)
De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.