Opel Astra 1.4i GL (1997)

Opel Astra

UitvoeringAstra 1.4i GL
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf1997

Een oerdegelijke en betrouwbare auto. Comfortabel uitgerust met elektrische ramen en CD speler. Start altijd.

Het vermogen 60PK is hij eigenlijk wat te licht. Niet snel maar toch niet heel traag. Als je juist schakelt kan je er toch voor zijn lage vermogen toch wat uitkrijgen zonder dat het echt meer benzine hoeft te kosten. Ik schakel altijd bij 3500 t/m en dan valt die wijzer een duizend toeren naar beneden en dat is juist het toerental waar ik voel dat de motor zich in zijn element voelt.

Die versnellingsbak vindt ik heel prettig. Altijd soepel schakelen en lange verhoudingen en die vormt een heel goede combinatie met de motor. Je hoeft niet zo veel te schakelen. In de 5e versnelling gaat hij niet zo goed vooruit meer want de motor heeft iets te weinig macht. Voor een inhaalmaneuver raad ik de 5e versnelling af.

Het is wel een heel zuinige wagen. Ik haal (met korte afstanden) 1 op 14,5. Tijdens lange afstanden aan 120 (in een licht heuvelachtige omgeving in Frankrijk) zelfs 1 op 16. In de winter zie ik dat ik meer verbruik maar dat is door altijd te moeten starten en tegen dat de motor warm is moet ik hem al weer afleggen omdat ik de bestemming bereikt heb. De motor zelf lijkt ijzersterk te zijn en gemaakt om veel km te rijden.

De standaard radio CD is van uitstekende kwaliteit. Hij speelt meer dan luid genoeg en de klank is uitstekend. Het display dat tijd, naam van de zender en temperatuur weergeeft vindt ik heel handig.

Een ander groot voordeel is de zeer ruimen opbergvakken in de deuren. Ik heb ze bij geen enkele wagen zo ruim gezien.

De ruimte binnenin is ook meer dan voldoende. Iedere inzittende heeft genoeg beenruimte.

Mijn kilometerteller duidt 10 km per uur te weinig aan. Ik heb dat opgemerkt door voorbij snelheidsborden te rijden die je momentele snelheid tonen. Dat vind ik wel een nadeel. Ik vindt dat snelheid juist moet getoond worden. Bij het volgende onderhoud vraag ik of dat niet kan verholpen worden.

De elektrische antenne blijft wel af en toe steken bij in of uitschakelen van de radio en dan moet ik wat meehelpen. Dit gebeurt bijna altijd als het gevroren heeft.

Algemeen ben ik zeer tevreden van deze wagen.

-van tijd tot tijd sneuvelde in het begin hier en daar een lichtje in het dashbord en interieur, nu is dat gelijk over.
-ook de lampjes van de lichten en achterlichten gaan er nog tamelijk vlug door.
-ik ben eens een onderdeel verloren waardoor een groot deel van de motorolie wegliep. Dan ging het olielichtje aan en kwam er rook uit de ventilatie van het interieur. Direct aan de kant gezet en motor stilgelegd. De reparatie was eenvoudig en niet zo duur geweest.
-elektrische antenne die soms blijft steken (meestal bij vorst) maar daar heb ik leren mee leven.
-onlangs heeft mijn accu de geest gegeven 75 Euro ophoesten en het was opgelost.

7,5

PRIVATE LEASE Opel Astra