Opel Astra 1.4i GL (1995)
Uitvoering | Astra 1.4i GL |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Voor mij een fantastische auto tot zover. Ik heb hem sinds begin juli 2005. Het is mijn eerste auto en als beginners-auto zeker geen auto om je in te schamen. De prestaties zijn niet geweldig (60pk), maar hij is vlot genoeg om lekker mee te komen.
De ruimte in de auto vind ik zeker een pluspunt. 5 mensen kunnen er gemakkelijk in vervoerd worden en de kofferuimte mag er ook zijn met 360 liter, hier kun je flink wat in wegstouwen.
De voorstoelen zitten goed, maar zouden iets meer zijdelingse steun mogen bieden en de achterbank heb ik ook nog nooit iemand over horen klagen.
Mijn auto is voorzien van metallic lak, 15 inch Dezent F lichtmetalen velgen, radio CD, stuurbekrachtiging, dus lekker compleet. De wegligging van de auto is goed, maar niet sportief, bij een te snel genomen bocht wil hij wel last hebben van onderstuur, maar waarschijnlijk is dit met andere banden op te lossen. update: ik heb 25-3-06 andere velgen erop laten zetten, 15 inch met bridgestone ER300 195/50/15 banden, de auto ligt vele malen beter op de weg en nu kun je ook lekker hard de bochten door. Zeker aan aanrader.
De auto is prima overzichtelijk en dat is erg fijn in de stad. Dankzij zijn redelijk kleine draaicirkel is de auto overal in de parkeren en dankzij de overzichtelijkheid hoef je daarbij ook niets te raken.
Wat erg fijn is, is dat de verwarming vrij snel verwarmd, mits de motor ook op temperatuur is natuurlijk.
Deze auto is ideaal voor jongeren, omdat de kosten van de verzekering en brandstofverbruik laag zijn (verzekering: +/- 45 euro/maand en het redelijke verbruik--> 1 L:14 KM) Het olieverbruik is nihil, zodat je er zelf eigenlijk geen omkijken na hebt.
Het enige zwakke punt op dit moment: de lampjes branden erg graag door, vooral buitenverlichting, maarja dat zijn geen gigantische kosten.
foto 1 : de auto toen ie er uit zag toen ik hem kocht.
foto 2 : de Auto met de nieuwe 15 inch velgen en brede banden.
foto 3 : een leuk plaatje dat me 2,50 euro heeft gekost.
problemen tot nu toe( buiten beurten):
- kapotte alarmlicht-schakelaar
- 1 koplamp kapot ( heb er wel 2 nieuwe lampjes in gedaan)
- ruitensproeier links verstopt (11-2005)
- kentekenverlichting defect (11-2005)
- 1 remlicht defect (11-2005)
- 1 litertje olie bijgevuld
- 2 stadslichten (3-2006)
- 1 defecte koplamp(7-2006) beide vervangen.
- linkerachter licht brandde constant door ( ging ongeveer 2 weken mee), tot 2 maal toe vervangen, en nu tenslotte de zekering vervangen( niet kapot), en probleem is opgelost. ( 09-2006)
Kosten in totaal zo’n 60 euro! een lachertje dus eigenlijk
( dec. 2005) heeft mijn auto een grote beurt gehad + de jaarlijkse APK. Hierbij kwamen alleen de remcylinders achter als extra reparatie aan het licht. Verder zijn de filters (luchtfilter,interrieurfilter, oliefilter en brandstoffilter) vervangen. De APK heeft de auto glansrijk doorstaan, er waren geen problemen. Toch knap voor een auto van bijna 11 jaar oud vind ik zelf. De kosten van de beurt en apk en de remcilinders bedroegen 370 euro.
Ik heb er op 25-03-2006 15 inch Dezent F velgen met bridgestone ER300 ( 195/50/15) banden eronder gezet. kosten incl. montage en balanceren en een set wielsloten: 640 euro
(04-12-2006) auto heeft zijn jaarlijkse beurt en apk gehad, met nogal wat reparaties. Zo zijn de distributieriem vernieuwd, de multiriem, thermostaat, spanrol voor de distributieriem, oliepomp pakking, carterpan pakking en nog een andere pakking van de motor. Echter geen enkel afkeur/reparatiepunt voor de APK. totale kosten voor deze beurt 565 euro. Flink bedrag maar dan kan ie er ook weer even tegen aan.
TOTALE KOSTEN : 1575 euro aan defecten,onderhoud en velgen + banden, voor de rekenaars onder ons, dat is 0.06 euro/ km.