Mitsubishi Eclipse (2001)

Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Mitsubishi Eclipse 2.4 Spyder
De Eclipse nu een jaar in bezit. Ik was niet op zoek naar een cabrio, maar liep er toevallig tegenaan. Na een aantal weken blijven kijken op internet of hij er nog stond. Toch maar een kijkje gaan nemen. IK kreeg het niet uit m'n hoofd. Een ander koopt toch ook een motor om zomaar mee te touren zei ik. Dus waarom niet
Ik viel vooral voor het model en omdat je ze zelden ziet. Als ik er mee rij heb ik ook altijd het nodige bekijks. Vooral omdat mensen niet weten wat het is denk ik.
Zelf wel wat aanpassingen gedaan. Andere wielen , achterlichten, spruitstuk , luchtfilter en een cover voor over het dashboard. Dit was gescheurd maar is een bekende kwaal. Nadeel is wel als ik iets nodig heb, het uit Amerika moet laten komen. Dit model is hier nooit verkocht. Op de lekke voorpoten na is de Eclipse probleemloos door de keuring gekomen. En verder nog geen problemen gehad. Ook geen olieverbruik. Hij had wel iets pittiger mogen zijn.(150pk) Maar dat is de 2.4 niet. Dan had ik de 3.0 V6 moeten nemen. Maar bij deze is het verbruik wel aangenaam..... 1:14. Om zomaar wat te touren vind ik dit oké. Zo blijft de hobby betaalbaar.
Met regen komt hij niet buiten en in de winter gaat hij in de schorsing. Ik hoop er nog heel lang plezier van het hebben.
Probleemloos door de APK
Op een lampje na geen problemen voor de APK.
We kunnen er weer een jaar vooruit.
Weer de weg op
De (zachte) winter is weer voorbij en het mooie weer komt er aan. Dus de Eclipse mag weer buiten komen.
Terug aangemeld bij de RDW en we mogen weer de weg op. Voelt weer heerlijk om er na een half jaar eindelijk in te kunnen rijden.
Los van het ritje van 500 meter voor de apk in januari?
In het vervolg zal ik hem wat vaker laten draaien de winter want de accu deed wat moeilijk. Was een paar keer leeg en dacht dat word een nieuwe kopen, maar tot m'n verbazing doet hij het nog steeds prima.
Ook na een tijdje stil te staan met de radio aan.
De Eclipse heeft nog geen mankementen of kuren vertoont. Olie verbruik is er ook niet.
Het blijft een opvallende verschijning op de weg, waar ik nog lang plezier van hoop te hebben.
Afscheid
Ondanks dat ik het een hele mooie en betrouwbare auto vond, toch afscheid van de Eclipse genomen..
Ik wilde meer pk's. Ook nog voor de 3.0 v6 versie gekeken, maar het is een Nissan 350Z roadster geworden.
Ik kon de Eclipse hierop inruilen.
De Eclipse had al vrij snel een ander baasje gevonden. Ik hoop dat ik toch nog eens een glimp mag opvangen van de Eclipse, al gaat dat niet snel gebeuren denk ik gezien ik hem 200km verderop heb ingeruild.
Dat hij of zij er net zoveel plezier aan mag beleven als ik dat heb gedaan.
Een echte eyecatcher en heb er nooit problemen mee gehad.
Nieuwsgierig
Mocht iemand deze auto spotten. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig waar hij nu z'n tourtjes maakt.
Kenteken 45-HS-LK