Mercedes-Benz C 220 CDI Classic (1999) #3

Uitvoering | C 220 CDI Classic |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Benz
Vorige auto, Ford Focus TDDI, maar verkocht na problemen met de brandstofpomp.
Zocht dus weer een goedkope diesel voor mijn dagelijkse retourtje Alkmaar-Badhoevedorp.
Rij nu deze C220 CDI, voor een mooie prijs aangeschaft. Moet wel zeggen dat ik toch wel een beetje angstig was met deze km-stand.
Maar ben volledig om, wat een HEERLIJKE auto. Echt een klasse apart. Rijdt, ondanks zijn km-ers, nog als nieuw, met een heerlijke 5 traps automaat. Ook het koppel van 300Nm is geweldig, de kickdown intrappen en hij gaat er als een speer vandoor.
Ook wil ik het verbruik af en toe niet geloven, 1 op 14, terwijl ik toch altijd minimaal met een gangetje van 140-150 over de A9 rijdt!
Tot nu toe is goedkoop ook echt goedkoop!
Auto rijdt nog goed, alleen hoor een rammel rechtsvoor als ik over hobbels en drempels rijd.
Kosten APK:
Nieuwe veer rechtsvoor
Andere stuurstang (onderdelenlijn) ivm speling.
Auto rijdt dus nog als een dijk, heeft ruim voldoende kracht onderin, alleen mag de volgende auto van mij toch nog een tikkie sneller...(140+pk ipv 125pk nu)
Auto in september verkocht. Begon me toch iets teveel te roesten.
Voor de rest, superauto!
Heb momenteel een Ford Mondeo 2.0 TDCI 96kw van '02 waar de turbo pasgeleden al de geest heeft gegeven.
Ik bedoel maar, zie ik bij de Benz nog niet zo snel gebeuren...