Mercedes-Benz C 200 CDI Elegance (2003)

autoreview

Mercedes-Benz C 200 CDI Elegance (2003)

Signalement

UitvoeringC 200 CDI Elegance
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf82.000 km
KM-stand laatst84.000 km
Lezerswaardering: 53%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Iets totaal anders

 • 82.000 km

Na drie jaar een W124 te hebben gereden (230ce) een nieuwe mercedes aangeschaft. Deze mooie C-klasse komt uit 2003 en heeft weinig kilometers, namelijk circa 82.0000. Deze auto stond op de website van Wensink Hoogeveen en ben er de volgende ochtend direct heen gereden. Daar stond deze mooie wagen in de showroom tussen allerlei nieuwe modellen. Ik heb de auto goed bekeken en gecontroleerd op de bekende roestplekken. Na de bezichtiging een proefrit gemaakt en ik was verkocht. Zeer goede rij-eigenschappen en een zeer mooi degelijk interieur en uitrusting. Automaat, navigatie, regensensor, tempomat etc etc.

Tot op heden weinig noemenswaardige bevindingen, maar zuinig is deze ster zeker. Wordt vervolgd!

Eerste ervaringen

 • 84.000 km

Na twee weken met mijn nieuwe aanwinst gereden te hebben, kan ik niets anders zeggen dan dat de C prima bevalt. Logisch is dat het comfort wat betreft uitrusting op een hoger plan staat dan in mijn vorige W124 coupé, maar dat was dan ook autorijden zoals autorijden bedoeld is.

Voor het werk rijdt ik redelijk veel kilometers en op de snelweg is de tempomat een prettige optie. In mijn vorige leasebakken nooit veel gebruikt, maar nu mijn rijstijl rustiger is een gebruik ik het regelmatig. De automaat schakelt boterzacht en het opschakelen is nauwelijks waarneembaar. Technisch is er vooralsnog niets op aan te merken. De 200 CDI kan prima met het dagelijkse verkeer meekomen en is naar mijn mening redelijk rustig.

Het verbruik, één van de redenen van de overstap, ligt rond de 1 op 17. De gemiddelden op de boordcomputer lijken vooralsnog aardig te kloppen met mijn eigen berekeningen.

Plussen:
- Mooie uitrusting (elegance uitvoering).
- Heerlijke automaat.
- Zuinig.
- Goede stoelen.

Nadelen:
- Beperkte ruimte passagiers.

Kortom: fijne eerste weken!

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C 180 Luxury Line (4D/9A)
€ 876
 

Gerelateerde forumtopics