Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Takumi (2022) #3

Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Takumi (2022)

UitvoeringCX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Takumi
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2025

Mazda cx-60

Ik vind het leuk om met jullie vanaf dag 1 mijn ervaringen te delen.
Ik schrijf dit eerste deel dus met een lichte adrenalinerush want ik heb vandaag
mijn oude auto ingeruild bij Mazda dealer Kooy voor een cx-60 Takumi uit 2022 met 33k km op de teller.

Na 3x naar volle tevredenheid een Mazda 6 in bezit te hebben gehad wilde ik graag opnieuw een Mazda, maar ik wilde een hybride auto vanwege mijn eigen zonnepanelen en oprit en ik wilde een grote kofferbak, de nodige luxe en genoeg pk`s.

De cx-60 heb ik altijd een prachtige auto gevonden, en hoewel ik met een open blik en zonder verwachtingen de Mazda dealer binnenstapte was ik op slag verliefd op het witte Takumi interieur, de ruimte en de luxe die de cx-60 te bieden had. Dat in combinatie met de lijnen van de auto, de 327 pk, het bose geluidssysteem, alles electrisch en mogelijkheid om ongeveer 55km puur elektrisch te rijden maakte dat ik een gesprek aanging met verkoper Remco (ik mocht zijn naam gebruiken dat heb ik gevraagd).

Ik wilde niet toegeven aan mijn eerste indruk, ik had de nodige reviews gelezen over de mazda cx-60 en online veel klachten gezien over de stugge eigenschappen en diverse kinderziekten en problemen die dit model hadden, vibrerende cardanas, geen isolatie in de deuren, stuiterende schokbrekers en softwareissues . Remco verzekerde mij echter dat na alle updates de cx-60 nu gewoon een "prima" auto was, hij hem graag over 3 jaar weer terugkocht van mij en vertelde dat deze zwarte cx-60 bij hen origineel gekocht was en alle TSB s, software updates en recall s had gehad.

Remco daagde mij uit tot een proefrit, alles uit te testen en ik vond dat een goed idee, iedereen verdiend een tweede of derde kans. De dag erna ging ik toch zonder verwachtingen en het idee om de cx-60 aan mij voorbij te laten gaan naar de proefrit samen met mijn vrouw. Ik had opnieuw veel reviews gelezen en youtube filmpjes bekeken en las dat er nu toch veel eigenaren tevreden zijn met hun Cx-60, maar ik bleef sceptisch vanwege alle klachten die ik had gelezen.

Tijdens de proefrit verdwenen mijn zorgen als sneeuw voor de zon, wat een auto! De wegligging was prima, hij stuurde goed en ondanks zijn 2000 kilo was hij rap en ging hij prima door de bochten. We namen de eerste stevige verkeersdrempel voor 50km per uur met 50 km per uur. Dat ging gewoon goed, verrassend goed zelfs. Op de terugweg namen we deze zelfde drempel met 70km per uur, ok, nu begreep ik wat mensen online bedoelden, een stevige klap ging door de auto, de oplaadkabel stuiterde in de kofferbak en we wisten direct, deze auto beloont je als je rustig rijdt waar dat van je verwacht wordt. dat gaan we dus gewoon doen, het enige bijzondere was dat toen ik even naar links kreeg ik direct in oranje letters een melding kreeg "afgeleide bestuurder", dat vond ik wat snel en nerveus, maar dat kan je volgens mij uitzetten.
Natuurlijk nog een stuk snelweg gepakt, geen "sticky steering" opgemerkt, geen windgeruis binnen, geen trillingen door de auto, geen onrustige schakelbak, gewoon geen klachten.

Maar ja een proefrit is kort, wat is goede raad.... Opnieuw met Remco in gesprek gegaan en onderhandeld. Als ik eerlijk ben had de proefrit me alleen maar verliefder gemaakt en we zijn er samen uitgekomen, er gingen twee nieuwe voorbanden op, een hard plastic beschadigd paneel aan de binnenkant werd vervangen, een originele trekhaak werd gemonteerd en ik sloot er een 2 jaar bovag garantie gold pakket bij af.

3 weken later (vandaag dus) mocht ik de auto ophalen. Mijn vrouw en ik kregen met een glimlach in alle rust een uur lang uitleg over alle systemen en de rit naar huis was een feestje. Thuis aangekomen ben ik nog een uurtje in de auto alles aan het instellen geweest. Ik zal jullie de details besparen, maar ik heb het idee dat er veel instellingen resetten nadat ik ze heb aangepast in het hoofdmenu. Daar moet ik nog even induiken want alles is nieuw voor me. Alle knoppen en de menu s werken vlot en strak.

Voor nu even genoeg geschreven, zodra ik een maand in deze auto heb gereden, kom ik bij jullie terug!

9,5

Praat verder op het forum