Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Homura Business Edition (2025)
| Uitvoering | CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Homura Business Edition |
| Versnellingen | 8, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 9 km |
| KM-stand laatst | 5.600 km |
1E INDRUK
In november kreeg ik een mooie aanbieding van mijn Mazda dealer om met een mooie korting en inruil op mijn toenmalige CX 5 om over te stappen naar een CX 60.
Het plan was om dit jaar een nieuwe CX 5 te kopen maar door de korting en na de overtuigende proefrit toch voor de CX 60 gekozen.
Tot op heden geen spijt geweldige auto.
De auto is echt een paar niveautjes hoger als de CX 5 zowel het uiterlijk binnen en buiten maar ook de totale beleving snelheid vermogen en weglegging.
Het heeft echt wel een tijdje geduurd voordat ik alle mogelijkheden van de auto heb ontdekt.
De pluspunten:
Motorvermogen en stabiliteit bij hogere snelheden ook bij accu leeg , Duitse autobaan tijdens wintersport.
Uiterlijke verschijning zowel binnen- als buitenzijde krijg veel complimenten.
Complete uitrusting voor deze prijs betaal je vergelijkbare concurrenten BMW X3 Volvo XC 60 of Mercedes gemakkelijk 20k a 30 k meer waardoor je ze al niet meer mag vergelijken.
Je krijg dus relatief heel veel auto voor je geldt.
Interieur zachte materialen en nappa leder
Ruimte kofferbak
Geweldige rijligging voor zo een zware auto ook in bochten en korte oneven heden.
De minpunten:
Stoelen zouden wat meer zijwaartse ondersteuning mogen bieden bij sportief rijgedrag.
Achterin redelijk wat ruimte maar voor de grote van de auto zou je meer verwachten ik denk dat de nieuwe CX 5 hetzelfde aan ruimte heeft en misschien wel meer.
Korte verkeersdrempels of hobbels die elkaar achter elkaar opvolgen verwerkt de auto nog niet comfortabel.
Wil dan nog wel gaan bokken je hoort ook in de kofferbak de klep van de laadvloer omhoog komen en je voelt ook dat de auto bokt.
De auto herkent de bestuurder en past dan de stoelen het stuur en de spiegels aan dit gaat vaak niet goed of moet je handmatig corrigeren.
Is ook op te lossen door onder 1 of 2 de instelling in te stellen en deze in te drukken als het niet werkt.
De veiligheidspiepjes en systemen die niet permanent uit zijn te zetten maar dat is wettelijk geregeld voor alle nieuwe auto’s gelukkig zit er een knop die snel het geluid uitzet en via favorieten kan je ook snel diverse systemen uit zetten.
Moet nu iedere keer 2 handelingen uitvoeren dan ben ik er vanaf.
Conclusie:
Auto voldoet boven mijn verwachting.
Ben heel tevreden en heb echt het idee dat ik in iets bijzonders rijdt.
Veel meer premium gevoel bij deze auto als mijn CX 5 die ik ook 6 jaar met heel veel plezier heb gereden.
Vragen:
Als iemand vragen heeft over deze auto wil ik altijd wel helpen aangezien het best even duurt voordat je de auto leert kennen.
Bijvoorbeeld:
Via de app kan je de auto ontdooien voordat je gaat rijden maar ook het oliepeil meten en de bandenspanning bekijken+ nog veel meer.
Ook kan de auto zelfstandig rijden daar kwam ik ook pas na 2 weken achter.
Etc.
PRIVATE LEASE Mazda CX-60
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Mazda CX-60 2.5 e-SkyActiv PHEV Exclusive-line Bns Edition | STUUR EN STOELVERWARMING | 360 CAM | CARPLAY |
- 2025

- 2025

Mazda CX-60 2.5 e-SkyActiv PHEV Takumi 325 pk | Nieuwstaat | Leder | Full led | Virtual cockpit | Head-up display | Adaptieve cruise control etc.
- 2023

Dubbeltest: Volkswagen Tayron vs. Mazda CX-60 - Plug-in hybrides in tussenformaat

Test: Mazda CX-60 – Veel beter, maar nog niet foutloos

Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 - Afscheid duurtest