Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Homura (2023) #16
Uitvoering | CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Homura |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Bizar gedrag cruise control
Al bijna jaar een CX60. Ook problemen gehad (en nog), maar het wordt langzaam beter.
Ik vraag me af of andere eigenaren ook hebben gemerkt dat de cruise control in lange bochten zeer vreemd doet. Als ik een lange bocht, oprit of afrit op de snelweg maak met de cruise control op bijvoorbeeld 110 km/uur en ik doe verder helemaal niets, dan remt de auto ineens af in de bocht tot 95 om daarna weer direct op te trekken tot 110 en dan weer af te remmen, dan weer optrekken etc.. Dit gaat door tot het einde van de bocht.
Volgens Mazda is dit gedrag "by design" (en op alle nieuwe Mazda modellen zou dat gebeuren, ik heb het bij een CX30 inderdaad ook gevoeld) maar ik geloof daar helemaal niets van en denk dat dit een software fout is die ze pas gaan herstellen als genoeg mensen klagen.
Vraag me af of anderen dit ook ervaren.
PRIVATE LEASE Mazda CX-60

Mazda CX-60 2.5 e-SkyActiv PHEV Exclusive-line Business Edition SPORT | BLACK PAKKET | TREKHAAK |
- 2025

Mazda CX-60 2.5 e-SkyActiv PHEV Homura | Convenience en Driver Assistance Pack | Trekhaak | Rijklaarprijs
- 2024

Mazda CX-60 2.5 e-SkyActiv PHEV Exclusive-line Business Edition - Black Edition