Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Exclusive-Line (2023) #3

Mazda CX-60
Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60Mazda CX-60

UitvoeringCX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Exclusive-Line
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Na 30 jaar Renault, nu aan de Mazda CX60

Ik heb diverse modellen van Renault gereden. De laatste 20 jaar een Renault Espace. In 2022 mocht ik een nieuwe auto gaan zoeken. Renault had helaas geen Espace op dat moment of iets vergelijkbaar wat een caravan van meer dan 1500 Kg kan trekken. Na lang zoeken bleven er twee kandidaten over. De VW Tiguan All-Space en de Mazda CX60. Het eerste wat mij opviel is dat beide garage bedrijven niet echt hun best doen om een auto te verkopen. Een offerte krijgen (voor Lease) ging bij beide merken niet echt soepel. Ik was bij de Renault Dealer een betere service gewent. Uiteindelijk voor de Mazda gekozen omdat dit een nieuwere auto was, een 2,5 liter blok t.o.v. 1,5 en 327 Pk ;-) De Mazda is in juni 23 geleverd en heb er o.a. al een paar ritjes naar Berlin, Parijs alsmede een vakantie met caravan in Oostenrijk opzitten.
Wat viel mij op:
- Kan de caravan prima trekken, zelfs beter dan bij de Espace. De caravan heeft een 100 Km/h keur voor Duitsland en ik stel op de Cruiscontrol (in Duitsland) 110 Km/h in.
- Ik rijd graag electrisch, heerlijk rustig
-Bereik Electrisch variabel, uiterraard ook afhankelijk hoe je de auto laat acceleren. Meestal red ik tussen 40 en 55 Km.
-Meer dan voldoende vermogen, als je wilt.
-Niet gemaakt om lang op topsnelheid te rijden in Duitsland (200 KM/h) de auto geeft dan aan dat hij door temperatuur terug schakelt naar max 180 KM/h Voor de goede orde, deze snelheid is meer dan voldoende, maar het valt op. De Espace had er met zijn 1,8, liter Turbo blok geen last van en liep zelfs 230 Km/h
-Benzine verbruik, op alleen Benzine, gelijk aan de Espace 10L/100 KM. Bij meer electrisch rijden haal ik rond de 6L/ 100KM
-Schokdempers achter vrij stug. Ik vind het persoonlijk geen probleem, maar valt op.
-Er zijn vele die negeatief schrijven over de electronische systemen. Tot nu toe geen last van rare dingen gehad. Ook geen vreemde en lompe stuurbewegingen die sommige melden. Ik heb meestal stuur losjes in de handen en laat de auto zijn ding doen. Dat gaat naar mijn gevoel prima. Bij hogere snelheden (> 150 Km/h) neem ik zelf alle controlle
-Dab Radio, veel beter dan in de Espace
-Ruimte kofferbak, hier is de Espace met afstand de winnaar.
-Ruimte achterin, de Espace had meer beenruimte
-Bouwkwaliteit. Straalt Luxe uit en voelt luxe aan.
-Bediening Mazda Connect, het koste mij wel even tijd om alles te leren.
- Wegligging, als een huis. Ik rijd nu met Winterbanden maar wegligging is hiermee ook prima.

Samengevat, geen spijt van de keuze gehad. Mooie auto. Meer dan prima caravan trekker. Ik mis af en toe de binnenruimte. Rijd comfortabel

PRIVATE LEASE Mazda CX-60