Mazda 3 1.6 CiTD Executive (2007)

Uitvoering | 3 1.6 CiTD Executive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
april 2007
De mazda ligt als een blok op de weg, schakelt en stuurt erg direct. Uiteraart is hij wat stugger geveerd dan onze peugot partner bestel. De stoelen zitten heerlijk en zijn goed en snel te verstellen, ook in hoogte. Het is een diesel die rijdt als een benzine auto. Onze Partnet diesel begon te haperen als je te langzaam in z’n 2 de bocht omging. De Mazda snort vrolijk verder (helaas geen tokkelen meer) Acceleratie super. Je merkt echt niet dat je diesel rijdt. De climate control werkt erg prettig in deze warme april maand, de koelte is veel gelijkmatiger dan in onze partner die was uitgerust met een airco. Het demontabele trekhaak systeem van deze Mazda is onzichtbaar onder de auto gemonteerd (uitklapsysteem). Dus geen lelijke contactdozen in zicht. Dit weekend de caravan voor het eerst achter onze nieuwe aanwinst gehaakt. Voor de auto geen probleem maar wij moeten toch even kijken naar een andere balans (hobbelig weggedrag -bandenspanning - belading). Daarnaast lenen de mooie meegespoten spiegels zich wat minder voor de opzetspiegels (beschadiging. Door de montage van de buitenspiegel op de binnenspiegel kunnen wij onze binnenste (buiten) spiegel niet mee voldoende verstellen. Wij vinden het een geweldige auto. Super karretje, geen aanmerkingen. Geweldige binnenverlichting in het donker op alle contactpunten.
geen