Kia Sportage 2.0 CVVT X-clusive (2011)

Kia Sportage 2.0 CVVT X-clusive (2011)

UitvoeringSportage 2.0 CVVT X-clusive
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Een KIA????

• 360 km

" Een Kia???" Dat is de reactie van vele mensen die we vertelde wat onze nieuwe auto ging worden.
De 308 SW die we inruilde was top. De Sportage is een heel ander soort auto. De afwerking van de Peugeot was super maar die van de KIA komt een heel eind in die richting.
Wij hebben een X-clusive uitvoering gekozen voor het lederen interieur, navigatie, achteruitrijcamera, stoelverwarming voor en achter en de 18 inch wielen. Verder zitten er vele snufjes (o.a. subwoofer) standaard op. Als optie hebben wij de automaat en het open dak.

RIJERVARING:
Wij rijden met een grote glimlach rondt. Het is een grote auto en je voelt je een beetje King of the Road.
Het eerste wat opvalt in de auto is de serene rust in de auto tijdens het rijden. De motor en bak houden het toerental zo laag mogelijk. Je hoort de motor niet.
Op de snelweg hoor je de motor alleen even als de bak terug schakelt. Dat doet hij idd snel als je op de cruisecontrol rijdt. Wij vinden het niet storend maar het is even wennen.

UITERLIJK:
Het uiterlijk is echt goed gelukt. Hij ziet er super uit. Zelfs op de snelweg heb je een hoop bekijks van andere weggebruikers.
Wij hebben sidebars gekocht en laten plaatsen door www.fullside.com. Die maken hem nog dikker. De LED verlichting en 18 inch wielen staan super.

WEGLIGGING:
De wegligging is redelijk sportief. Het onderstel is hard en geeft oneffenheden behoorlijk hard door. Dit komt wel ten goede van het bochtgedrag. De Sportage stuurt erg licht, wat wij als fijn ervaren. Maar hij is wel erg direct qua sturen en de koets hoeft zich niet te zetten.

VERBRUIK:
Tot op heden, de eerste 360 km, komt het verbruik op 10,4 ltr/100 km bij redelijk veel korte stukjes.

RUIMTE:
De zit is heerlijk hoog en de stoelen zitten goed, ook bij langere ritten. De kinderen hebben op de achterbank zeker voldoende ruimte. De kofferbak is goed toegankelijke en voldoende ruim.

VERMOGEN:
De afstelling van de bak en de 2.0 ltr motor is erg goed. Bij normaal weggedrag rijdt je snel te hard. Vergeleken met een turbomotor is de motor lui. Maar in deze auto voldoet hij prima en inhalen op de snelweg gaat goed als de bak terug schakelt naar de 4e versnelling.

De eerste kilometers bevallen goed.
Ik zal u op de hoogte houden van de verdere bevindingen van de auto. Mochten er vragen zijn dan zal ik die graag beantwoorden.

7,0

PRIVATE LEASE Kia Sportage