Jaguar X-Type 2.5 V6 Executive (2001)
Uitvoering | X-Type 2.5 V6 Executive |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Een uitgekomen jongensdroom, zo omschrijf ik mijn X-type. Want ook voor mij was het een aantal jaren geleden, gezien de prijsstelling, ondenkbaar om een Jaguar te rijden. Het huwelijk met Ford heeft voor een oplossing gezorgd. Over mijn, klassieke British Racing Green, baby Jag, ben ik meer dan tevreden. De auto heeft vele karakters wat het rijden extra leuk maakt. Het is een zeer comfortabele limousine die zich heel rustig en ontspannen door het drukke verkeer laat leiden. Het kan ook een heel sportief geval worden dat zich, onder begeleiding van prachtige 6 cilinder geluiden, snel en rap over bochtige wegen zeer strak laat sturen.
De klassieke lijnen zijn prachtig met als toppunt de gebeeldhouwde motorkap. het interieur voelt als een woonkamer waar je heerlijk mee in de file staat.
De beslissing voor een Jaguar, ook deze kleine, kan echter niet rationeel genomen worden want er zijn betere, grotere, goedkopere, zuinigere, enz, auto voor een vergelijkbaar of lager budget. Hiervan was ik me bij voorbaat bewust en dit blijkt in de praktijk ook ieder dag weer waar te zijn. Maar ik vind het steeds lekkerder worden om na een drukke dag in deze auto te stappen en met een klein beetje vakantiegevoel lekker naar huis te kunnen rijden en te genieten van het hout, het leer, het motorgeluid en de blikken van medeweggebrikers..........
Kortom, eindelijk weer eens een voertuig dat alle andere anonieme autos op de weg ontstijgt en daardoor veel meer lol biedt, voor de liefhebber, dan welk ander merk ook.
Geen!