Jaguar X-Type 2.0D (2004)

Jaguar X-Type 2.0D (2004)

UitvoeringX-Type 2.0D
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2007

Sinds maart 2007 verhuisde het bedrijf waar ik werk. Om deze reden besloten wij onze Peugeot 306 van 2000 in te ruilen voor een iets zwaardere auto op diesel of LPG. Na wat rondgekeken te hebben viel mijn oog plotseling op de X-Type. Het is niet de auto waar je direct aan denkt als je een andere auto aanschaft. De eerste reactie van iedereen is dan ook: ja, hoor.... of toe maar.....
De X-Type is absoluut een auto die tot de verbeelding spreekt. Dat straalt hij ook uit. Hoewel het een -instap-model- is, herken je onmiskenbaar de Jaguar lijnen. Dit geeft een enorm exclusief gevoel.
Dan hebben we het nog niet over de rij-eigenschappen gehad. Ik heb ook een proefrit gemaakt met de benzine V6. Dat was een ultieme ervaring. Deze 2.0 diesel geeft je niet die ervaring, maar het is een heerlijke motor met erg veel power. Daarnaast stuurt de auto super!!!!
Ik heb hem gekocht via een lease-maatschappij. De auto ziet er heel netjes uit en heeft om de 20.000 km zijn beurten gehad bij de dealer. Belangrijk om te weten is dat de auto nog tot november 2007 fabrieksgarantie heeft.
Al met al is het een feest om elke dag weer in de auto te rijden. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gehad om tegen een zeer betaalbare prijs zo’n exclusieve auto te rijden.

27-10-2007
Eigenlijk heb ik weinig bijzonders te melden. Het blijft een feest om elke dag weer in de auto te rijden. Ik heb nog steeds geen seconde spijt gehad van deze aanschaf.

Tot twee keer toe heeft zich een olielekkage voorgedaan. Deze zijn onder de fabrieksgarantie bij de dealer verholpen. Tijdens die werkzaamheden lopen ze de auto ook nog eens na en zijn er ook nog wat andere werkzaamheden uitgevoerd, o.a. aan de schokbrekers. Alles is onder de fabrieksgarantie verholpen. Het service-level is erg hoog.

Nog steeds erg blij

Inmiddels rij ik de auto bijna twee jaar en zijn we ruim 50.000 km verder. Het blijft een heerlijke auto. Wel heeft hij mij deze zomer één keer in de steek gelaten. De waterpomp heeft het begeven. Bij zo'n geintje weet je weer gelijk dat je Jaguar rijdt: reparatiekosten rond de € 1000,-. Toch blijft elke dag weer een belevenis. Ik had nooit kunnen vermoeden dat autorijden zo leuk kon zijn. Ook vallen de kosten erg mee. Het brandstofverbruik zit idd rond de 1:15, maar dat wist ik toen ik hem kocht. Wel heb ik vorig jaar zomer Xenon in laten bouwen. Errug fijn! Het zicht verbetert hier 's avonds heel erg door. Absolute aanrader. Vooralsnog geen andere auto voor mij!