Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi Country 4WD (2003)
Uitvoering | Santa Fe 2.0 CRDi Country 4WD |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Wij rijden nu sinds twee maanden in onze Santa Fe. En ik moet zeggen dat de auto zeer goed bevalt. Het is een country uitvoering, diesel, automaat met 4x4. De auto rijdt uiterst comfortabel, je hebt echt het idee dat je in een veel groter auto rijdt. Het geen een goed gevoel van veiligheid.
Ook de stoelen, het interieur en de opties zijn prima voor elkaar. De auto heb ik gekocht met 150.000 op de teller, drie jaar oud. Alles voelt echter nog stevig en solide aan, helemaal geen piepjes en kraakjes. Dit is tegenstelling tot andere ervaringen op dit forum. Ik moet wel zeggen dat ik een behoorlijke tijd gezocht heb, en ook wel slechte auto’s ben tegengekomen die echt zijn ’afgetrapt’ Let hier goed op bij aanschaf zou ik zeggen.
Ook de kofferbakruimte is trouwens super, kinderwagen inklappen... nee hoor gewoon zo erin! ideaal!
Wel heb ik de auto wat aangekleed met onze eigen accessoires. Ik heb nl een bedrijf in sidebars en pushbars en dan moet je een kale auto natuurlijk wel even opleuken met een set sidebars, dikke pushbar, chromen accenten, spoiler en een setje leren bekleding. Maar dan is die ook echt af... Nou ja er komen binnenkort nog 20 inch velgen onder, dan ist ie echt af.
Totaal geen problemen met de auto.
Wat ik echter wel wat tegen vindt vallen is het verbruik. De auto rijdt 1 op 11/12 bij een rustige rijstijl. Mijn Peugeot reed 1 op 17 dus dat valt wat tegen, maar ja dan heb je ook een hele andere auto, zwaarder, hoger, 4x4 en automaat, dus valt eigenlijk nog niet tegen.
Wel vindt ik dat het motorvermogen iets zwaarder had mogen zijn. Daarom is er waarschijnlijk later ook een 125 ipv 112 pk versie gekomen. Niet dat het echt te weinig is maar toch. Twijfel om eventueel te laten chippen naar 140 pk. Maar daarvoor wil ik eerst nog wat meer km maken.
Kortom fijne stoere alleskunner, so far so good.
Ik zal regelmatig updaten als er iets te vertellen is!