Hyundai i30 CW 1.4i CVVT Blue ActiveVersion (2010)
Uitvoering | i30 CW 1.4i CVVT Blue ActiveVersion |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
hoog verbruik van Hyundai auto's
na een Hyundai Tucson 2.0 td (2e hands) en een Hyundai Getz 1.3 (nw) hebben wij in oktober 2010 een nwe I30 1.4 blue gekocht. Mooie auto, rijdt goed, technisch prima. Enig minpunt is het gebruik: al eerder gemerkt dat Hyundai zijn cijfers veel mooier weergeeft dan werkelijkheid: de tucson volgens boekje 1:15, praktijk 1:10,5 : de Getz volgens boekje 1:16 en praktijk 1:12. De I30 volgens boekje en gezworen door verkoper 1:17,5 , praktijk na 20.000 km 1:12,3. Wij rijden rustig, op snelweg max 110 om gebr te beperken. (bij 120 km/u 1:10, bij 130 1:9 !) Bij de dealer kreeg ik een folder waarin staat dat het gebruik tot 40% (!) kan en mag afwijken van de werkelijkheid, wij zitten op 33%. Ook de reserve auto die wij bij onderhoud meekrijgen geven op de boardcomp. hetzelfde gebruik aan, het ligt dus niet aan onze auto. Een I30 koop je voor het uiterlijk en het comfort, niet voor de zuinigheid
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Hyundai i30