Honda Jazz 1.2i Cool (2005)
Uitvoering | Jazz 1.2i Cool |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Update van de laatste maanden staat onderaan...
In verband met komende gezinsuitbreiding werd het toch wel handig om ons 10 jaar oude Saxootje in te ruilen voor iets met vier deuren. We rijden ook een leaseauto, dus het gaat hier om een tweede auto. Hiervoor hadden we een aantal eisen:
- Compact van buiten
- Ruim van binnen
- Betrouwbaar
- Zuinig
- Iets hogere zit ivm kinderen in kinderstoeltje.
Tijdens onze zoektocht hebben we onze grootste kinderwagen meegenomen, indien deze niet in zijn geheel in de kofferruimte paste viel het model gelijk af. Via verschillende kleinere modellen die allemaal niet door de kinderwagentest kwamen, kwamen we terecht bij een zwarte Honda Jazz van nog geen jaar oud.
Ik had dit model al langer op het oog (zie forum), maar mijn partner was voor die tijd nog niet overtuigd. Na een testrit was ze om. De perfecte combinatie van onze eisen. Van buiten compact en niet al te zwaar, van binnen een echt ruimtewondertje.
Comfort:
Afwerking is prima en de auto geeft de indruk degelijk in elkaar te zitten. De rust en stilte van deze motor viel me in positieve zin op. De geroemde mogelijkheden van
de achterbank en de beschikbare binnenruimte verassen me nog steeds. De Cool uitvoering heeft een handmatige airco aan boord, die het interieur lekker koel houdt.
Betrouwbaarheid:
Kan ik nu nog niets over zeggen, maar ik neem aan dat Honda zijn reputatie waar kan maken.
Prestaties:
Het 1.2 motortje is geen strepentrekker, maar voor normaal gebruik kom je niets te kort. Je hoeft in ieder geval niet hoog in de toeren te gaan zitten om lekker met het verkeer mee te komen.
Gebruikskosten:
Nog niet bekend. Gemiddeld verbruik zou volgens de dealer zo rond de 1 op 16 moeten liggen, met mogelijke uitschieters naar 1 op 20.
Update 28
Geen