Fiat Uno 1.5 i.e. SX (1990)
Uitvoering | Uno 1.5 i.e. SX |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Sinds mijn vorige auto was deze een verademing. Met de Alfa stond ik elke maand wel eens bij de garage en het verbruik was ook niet echt voordelig.
Kwa rijeigeschappen overtreft de Fiat de Alfa niet (wegligging etc.), maar het verbruik is toch wel beter.
De 1500 motor is een erg fijne motor en is redelijk stil. Ik rijd voornamelijk op de snelweg met meestal een kilometertje of 10/20 te hard en haal toch nog een gemiddeld verbruik van 1 op 13. Niet wat Fiat opgeeft maar toch ben ik tevreden.
Over de uitrusting heb ik niets te klagen. Elec. ramen , c.v. etc. , alles zit erop wat je nodig hebt om zo min mogelijk zelf te doen. Dit samen met het comfortabele onderstel, wat van mij persoonlijk wel wat minder comfortabel mocht, maakt van deze auto een plezier om mee te rijden.
Problemen heb ik met deze auto nooit gehad. Wat electrische probleempjes maar die waren snel te verhelpen. Verder zijn sinds ik de auto heb, de distributieriem, fusee kogels, achterdemper, remblokken en voorbanden vervangen. Niets anders dan slijtage onderdelen dus. Het enige wat daar niet onder valt was de achterwissermotor, maar daar was snel een goed exemplaar voor gevonden bij een autodemontagebedrijf.
Al met al een hele fijne auto om te rijden, juist omdat hij ook zo lekker pittig is. Alleen had ik uit het kilometrage beter kunnen kiezen voor een diesel.
Frits
Ruitenwissermotortje achter defect. Kleine electronische probleempjes die zelf wel snel waren te verhelpen.