Fiat Doblò 1.9 JTD ELX (2003)

Fiat Doblò
Fiat DoblòFiat DoblòFiat DoblòFiat DoblòFiat DoblòFiat Doblò - interieurFiat Doblò - interieur

UitvoeringDoblò 1.9 JTD ELX
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2004

De Fiat Doblo 1.9 JTD (Cargo) is een geweldige auto! Ik was tot voor kort trotse ’eigenaar’ van een grijs metallic Doblo met Connect Nav+ (navigatie, radio/cd-speler en ingebouwde telefoon). Van buiten een leuke auto die er in de spiegel toch zeer indrukwekend uitziet. Met de mistlampen aan ging menig linksrijder voor me aan de kant!

Elke morgen stapte ik met een blij gezicht in de Doblo. Bij het verkeerslicht was ik alle bestelbusjes te baas en menig ander ’collega-weggebruiker’. Daarom besloot ik het ELX/JTD plaatje (achterop de auto) te verwijderen en daar een mooi Abarth logo te plaatsen. Ik was de gelukkigste man op aarde als ik in mijn Doblo reed!

De stoelen waren goed, veel ruimte, geen kraakjes en/of piepjes, laag verbruik 1 op 19, acceleratie en top snelheid (180/190 km/h!!!).

250 km moest de Doblo dagelijks afleggen dit zonder enig probleem. Helaas moest ik afscheid nemen van de Doblo, nu rijd ik in een VW Caddy (2003), die slaat de plank totaal mis. Aleen de zitpositie al is dramatisch, na een uur rijden ben je helemaal gebroken, je voelt elk hobbeltje in de weg. Comfort is toch belangrijk als je dagelijks 190 km/2,5 uur rijdt voor woon-werkverkeer. Dit mis ik echt in de Caddy.

Doe mij die Doblo maar weer terug!

Het Abarth logo heb ik eraf gehaald dit zal me doen herinneren aan de mooie kilometers met de Fiat Doblo Abarth!

- 2 lampjes (makkelijk zelf te vervangen)

Ronduit geweldige auto!

9,5