Fiat Doblò 1.6 16v ELX (2003)

Fiat Doblò
Fiat DoblòFiat DoblòFiat DoblòFiat DoblòFiat DoblòFiat Doblò - interieurFiat Doblò - interieur

UitvoeringDoblò 1.6 16v ELX
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Geweldig veel ruimte, dat is waar een Doblò in uitblinkt. 750 liter bagageruimte normaal en 1500 zonder hoedenplank. En dat terwijl de auto maar 4.11 meter lang is. Vooral mijn vrouw had geen zin in een lange stationbak van 4.6 meter die lastig te parkeren is. Daarnaast kunnen op de achterbank drie volwassen zeer goed en ruim zitten.

Het is ook allemaal net iets ruimer dan de concurrenten Berlingo en Kangoo waar ik ook mee heb proef gereden. Vergeleken met de Berlingo rijdt de Fiat Doblò ook soepeler. Betere stuurbekrachtiging, betere wegligging, stillere motor.

Het uitzicht is heel goed door de hogere zit. Ook de derde rij zijramen is praktisch. Daarmee kan je een goede ventilatie realiseren zonder veel extra herrie.

Verbruik van 1:13 valt me mee, maar is natuurlijk wel iets meer dan bij een wat lagere auto. De Opel Zafira die ik ook geprobeerd heb gebruikt echter meer en is minder ruim en heeft een veel rumoeriger motor.

Kortom een Fiat Doblò ziet er een beetje gek uit, maar is een ideale betaalbare gezinsauto.

Geen