Fiat Doblò 1.6 16v ELX (2003)
Uitvoering | Doblò 1.6 16v ELX |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Uitstraling en aansprekende prestaties stonden bij ons bepaald niet bovenaan onze wensenlijst. Daarom kochten wij in april 2003 (voor het eerst) een gloednieuwe Fiat Doblo. Onze keuze is gevallen op de Doblo 1.6 ELX omdat deze compleet, zéér ruim en bijzonder praktisch is. Ook het motorvermogen is voldoende om een klein formaat caravan mee te nemen, al kom je in de Zwitserse bergen soms wat te kort op de lange stijgende stukken. Maar wat nog het meest aanspreekt is de binnenruimte. Ik ben 1.96m en heb niet alleen een goede zitpositie op de bestuurdersstoel, maar ook op de achterbank. Het meenemen van één of meerdere fietsen is geen enkel probleem. Gewoon de linker achterbank (=1/3e) opklappen, fiet(sen) erin, vastzetten met een veiligheidsriem en rijden maar. De volgende auto wordt misschien weer een Doblo, maar dan overwegen we een 1.9 Jtd om met de caravan nét iets vlotter uit de voeten te kunnen.
Kortom, een hele fijne auto.
Uitlijning voorwielen en daardoor overmatige slijtage voorbanden: eea in overleg bijzonder goed opgelost door Fiat dealer!
Verder geen problemen.