Citroën Visa 11 RE (1986) #2

UitvoeringVisa 11 RE
Bouwjaar1986
Jaar van aanschaf2008

Ideaal : Visa

De Visa is een zeer comfortabele auto die een eigenwijs en karakteristiek uiterlijk combineert met compacte buiten- maar grote binnenmaten. Ik heb zelf twee maal eerder een Visa gehad en bleef er naar terug verlangen. Deze Visa heb ik nu twee jaar en hij heeft me nog nooit in de steek gelaten, hij wordt goed onderhouden door de plaatselijke Citroen-specialist (Garage Leijten in Oosterhout). Hij wordt dagelijks gebruikt voor woon-werkverkeer en voor de weekenden en vakanties. Afgelopen zomer zijn we er mee naar Denemarken gereden, de hele nacht en ochtend doorgereden en..je wordt er niet moe in! De heerlijke stoelen en de gunstige zitpositie helpen daar zeker aan mee alsmede de gemoedstoestand die deze auto je geeft, heerlijk rustig toerend. Het benzineverbruik is ook geweldig op zo'n lange rit. Op die Denemarken reis had 'ie genoeg aan 1 liter per 20,5 kilometer (met vouwwagen!). Daarna zijn we na een korte tussenstop in Nederland naar Engeland geweest, 4 inzittenden, vouwwagen en door het heuvelachtige Zuid-westen van Engeland : 1 op 18 a 19!
De Visa is ook erg praktisch, je krijgt er werkelijk alles en iedereen in. Ook passagiers van 1.90 mtr. lang die een lange reis op de achterbank zitten (al wordt het dan wel gewaardeerd dat de rechterstoel een beetje naar voren geschoven wordt).