Chrysler Sebring Cabrio 2.7i 24V LX (2001)
Uitvoering | Sebring Cabrio 2.7i 24V LX |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Mooiste cabrio....
Na een aantal jaren in bezit te hebben hier een review over mijn sebring cabrio.
Allereerst wil ik zeggen dat dit een auto is om van te houden!!Hij heeft zo'n geweldige stroomlijn en is zo mooi getekend dat een 911 cabrio of de masserati cabrio broers van hem zouden zijn!
Jammer dat de auto ondergewaardeerd is...Waarom?mij niet bekend,ik
heb wel eens getwijfeld tussen een saab 93 en deze,maar kwa uitstraling moet de saab toch het onderspit delven,de laatste is een echte damesauto(het nieuwe model uitgezonderd)De sebring is wel zo'n stoere mannebak die steeds weer nagekeken wordt als je aan het rijden bent.Fantastisch.
De bak een 4 traps automaat doet z'n werk uitstekend alleen is hij soms een beetje wispelturig en pakt dan een wat hogere of te lage versnelling.Dit is ff een gewenning maar geen probleem.Ook de autostick werkt uitstekend! Gassen schakelen en toeren.Waneer de automaat is ingeschakeld en je wil een auto passeren...gas geven en met het geluid van een ferrari spuit hij alles voorbij...Heerlijk.Kwa prijs kwaliteit is het een fantastische auto.
Onderhoud.De auto krijgt zijn regulier onderhoud bij een reguliere dealer,filtertjes,olie vloeistof en af en toe een nieuwe bougie...Kosten? 172 €...Remmen laatst zelf vervangen en besteld via een online remblokkenleverancier.werkt perfect!
Voor de rest behalve een nieuwe accu geen kosten.
Deze auto is geimporteerd uit duitsland.De 2.0-liter schakelmotoren zijn voor de nederlandse markt en vind ik persoonlijk een grote blunder van chrysler.Waarom??De moter moet heel,heel hard werken om vooruit te komen en kwa verbruik gelijk met de 2.7ltr.De 2.7 was destijds wel wat duurder maar mijn advies is (kijk maar een naar de verkoop van 2.0ltr) ga voor de 2.7 automaat.Deze motor trekt met een enorme souplesse de auto naar een top van 100 km binnen 9 sec.Prijstechnisch maakt het momenteel niet zo veel meer uit.
Zoals vele testen al geschreven hebben, dit is een heerlijke 4 zitter...waar je grandioos mee kunt flaneren en die je koestert,waarom? gewoon omdat je hem bijna nergens ziet zoals de overige cabrio's wel!