BMW 735i Executive (2000)
Uitvoering | 735i Executive |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Deze 735i heb ik in 2006 aangeschaft als opvolger van de e39 540i (1997). De 540i was een fijne auto met toentertijd enorm veel vermogen en koppel waardoor je vooral op de "Autobahn", ik woon in het grensgebied met onze oosterburen, op de linker weghelft alleen maar hoefde te focussen op de auto's voor je. Aangezien hier de lol naar verloop van tijd ook wel weer afgaat heb ik besloten motorisch enigszins af te schakelen en de 735i aan te schaffen. Het model E38 heeft mij altijd kunnen bekoren vanwege de fraaie lijnen. Dit in tegenstelling tot de wanstaltige opvolger van de E38, de E65.
In Brabant stond een mooi exemplaar te koop bij de BMW dealer. 735i, groen metallic met alle toeters en bellen die je destijds kon bestellen. Daarnaast was de auto geheel in "original- Verfassung", dus zonder foute velgen en spoilers, etc.
Aan de dealer aldaar gevraagd of ik een proefrit mocht maken met de auto. De verkoper vertelde mij dat dit niet zomaar kon aangezien de auto (net als hij overigens) "in showroomconditie was gebracht". Wel vertelde hij me dat als ik de auto eerst zou kopen een proefrit wel tot de mogelijkheden behoorde! Na wat argumenten uitwisselen over en weer toch de auto meegekregen voor een proefrit.
De proefrit beviel uitstekend en daarna "een kopje koffie gedronken" en een deal gemaakt. Afgesproken dat ik de vraagprijs betaal, 3 maanden garantie krijg en dat ik de auto eerst laat keuren door onafhankelijke partij (DEKRA), waarbij alle eventuele opmerkingen/aandachtspunten worden verholpen op kosten dealer.
+belangrijkste bevindingen DEKRA+
- pixels dashbord repareren
- remschijven achter vervangen
- koplampsproeierpomp vervangen
- automatische kofferbakbediening vervangen
Twee weken later de auto opgehaald en mijn E39 ingeleverd.
Vol vertrouwen met de nieuwe aanwinst naar
huis gereden. Klein blokje om via Duitsland gemaakt waarna ik vlak voor de grens voor een stoplicht sta en een vriendelijk Duitse heer mij wijst op een probleem met de auto: Radiateur lek!
Ik had me het eerste ritje anders voorgesteld
De auto is afgesleept naar de BMW garage bij mij in de buurt en de problemen zijn verholpen onder garantie.
Een week later heb ik nog een standverwarming laten inbouwen bij een gespecialiseerd bedrijf. De standverwarming is bedienbaar per mobiele telefoon, erg handig.
BIJZONDERE REPARATIES TOT OP HEDEN:
- stil
- comfortabel op snelweg
- verbruik 9,5 liter per 100 km
negatief
- zwaar en log in stadsverkeer
- motor heeft weinig koppel