BMW 118i Business (2011) #2

Uitvoering118i Business
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2020

Op je hoogtepunt stoppen

Na bijna 4,5 jaar in deze auto gereden te hebben, is het tijd voor een ‘leasebak’.

Ter introductie: het gaat om een BMW F20 1-serie uit 2011, een van de eerste die geleverd zijn. Dat kan spannend zijn, want misschien zijn er kinderziektes die in de eerste jaren worden verholpen. Maar ik kan zeggen dat het me meevalt. Prima auto. Ik heb de auto in onderhoud bij de dealer. Houd dan wel rekening met BMW-onderhoudskosten, dus dat betekent forse facturen. Ik heb al met al best wel wat onderhoud gehad over niet al te veel kilometers. Al heb je dat snel als je je auto in perfecte staat wilt houden.

De auto rijdt heel fijn. Cruisen op de snelweg is in mijn ogen de beste plek. Maar ook land- en dijkweggetjes zijn een genot. Wat stuurt het toch fijn. En als je rijdt merk je dat niet echt, maar vooral wanneer je van een andere auto weer ‘thuis’ bent in de BMW. Het stuurt enorm scherp.

Verder viel me in het begin op dat alles zwaar gaat. Schakelen, koppelen, sturen. Alles kost wat kracht. Maar dat maakt het ook wel erg volwassen en een auto waarbij je wat moet doen om van A naar B te komen.

“Op je hoogtepunt stoppen”, zeggen ze wel eens. Zo voelt het nu wel een beetje. Ik heb nooit zoveel plezier gehad van een trouwe vierwieler. Het is tijd om 'm op te ruimen. Ik wilde graag nog een jaartje of twee rijden, maar ik mag nu lekker in een leasebak rijden.

Pluspunten:
- Zeker in grijze kleur, gewassen en met mooie 17" velgen vind ik het een schitterende vertoning.
- Interieur en bedieningsgemak.
- Infotainment voelt na 13 jaar nog fris aan.
- H&K audio is een must als je van muziek houdt.

Minpunten:
- Ruimte achterin: hier kunnen geen mensen met benen en langer dan 180 cm plaatsnemen. Voor mij was het geen probleem.
- Motor is wat tam; moet toeren maken om lekker vlot aan te voelen. Sportstand helpt daarin wel, maar het is geen strepentrekker.
- Geen Apple CarPlay, dus muziek van de telefoon moet via een koptelefoonsnoertje worden afgespeeld.

Om op te letten:
- Lage instap moet je van houden; ik heb nogal wat passagiers gehad met commentaar.
- De 1.6 motoren staan bekend om probleemgevoeligheid. Goed op letten als je er een aanschaft.
- Koplampen beslaan snel, wat er vervolgens niet uit gaat. Demonteren en droog föhnen is het advies.

PRIVATE LEASE BMW 1-serie