BMW 118d High Executive (2013)
| Uitvoering | 118d High Executive |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand laatst | 94.000 km |
Eerste ervaring
Na bijna 4 jaar een Audi A4 Avant gereden te hebben wilde ik iets kleiners.
De nieuwe A3 vond ik niet super, maar wilde beslist een premium Deutscher.
3 Weken geleden kon ik mijn 118D ophalen in Valencia Orange in High Executive met leer, schuifdak en zwarte hemel.
Deze kleur en de vorm vinden de meesten mooi of afschuwelijk.....
Best spannend dus!!!
Na deze 3 weken heb ik de Beamer leren kennen als een leuke hatchback met zeer goede rij eigenschappen, zit en zuinigheid.
Per slot van rekening ben ik ook gewoon een hollander die ook een mix van dingen kijkt die ik belangrijk vind.
De gehele navigatie en BMW online zijn echt een aanrader.
Ik heb gekozen voor de betere audio en is redelijk goed maar een beetje spijt dat ik niet de hoogste versie heb genomen.
Kortom een leuke koppendraaier en voor sommigen koppenwegdraaier, but i love it!!!!
Net ruim 7000km gereden
Net de Bridgestone winterbandjes eronder gelegd op het fabrieks LM.
Wat mij opvalt is dat de rijmodus na iedere start weer terug gaat naar Comfort modus en waarbij ik het liefste in de Sport modus rij is dit irritant.
In deze Sport modus is de wagen strakker en reageert veel fijner.
De wagen rijdt iets minder strak op de winterbanden dan de 17" en ziet er estetisch wat minder fraai.
Wat wel blijft is het snelle zuinige karakter, waarbij de motor iets rauwer is dan het Audi blok.
Het verbruik kan me met 1:17 in dit seizoen zeker ook behagen.
Al met al een fijne wagen, waarbij ik, mede door de kleur, veel positieve reacties krijg.
Nu de vraag, waarom geen Audi en wel een BMW?
Simpel, iedereen rijdt een Audi A3 en de conservatieve lijnen lijken nergens na.
De oude A3 was mooier en momenteel de enigste mooie Audi is de A6 Avant, waarbij de lijnen mooi in balans zijn.
En natuurlijk is de achterwielaandrijving van de BMW niet te versmaden, kortom ben ik een tevreden rijder!!!!
Echt heel fijn rijden in de 1-serie
De 1 is nu sinds eind maart weer van de winterbandjes af en ziet er cosmetisch weer uit zoals hij moet zijn.
Na 20.000 km wordt de auto naast soepeler ook zuiniger, waarbij hij op lange afstanden de 1 op 20 aantikt.
Iedereen in dit huis vraagt, als ie een auto mee moet de 1-serie mee, waarbij blijkt dat de auto geliefd is om zijn rijkwaliteiten.
Top zijn ook de met leer beklede sportstoelen, audio Harmon Kardon systeem en het multimedia systeem met grootscherm navigatie.
In het stadsverkeer valt op dat de auto super wendbaar is in vergelijking tot mijn Audi A4, die overigens ook veel groter en ruimer was.
Tja, ruimte achterin is nooit het sterkste punt geweest van BMW en zeker niet voor de 1-serie.
Gelukkig rij ik meestal alleen of met zijn tweeën.
De volgende 1-serie zal ruimer worden van binnen, maar krijgt voorwielaandrijving.......
Ik hoop echt niet dat ten koste gaat van de rijbeleving, want die is bij mijn 1 echt top !
Kortom, op de ruimte na ben ik echt zeer tevreden met de 1 !!!
Vrijdag de 13e...., echt niet!
Bijna het eind van de winter, winterbanden zitten er nog onder.
Volgende week de laatste rit naar de wintersport in Frankrijk.
Op de Bridgestone winterbanden maakt de auto meer afrolgeluiden.
Verder valt mij op dat zowel de motor als de auto zelf meer geluid produceert dan mijn oude A4, maar die was ook een klasse groter en zwaarder.
Qua verbruik, ergonomie en rijplezier is het echt saai.......
Hij is hierin gewoon top, stuurt als een kart en geeft me elke dag erg veel rijplezier.
De rest van de familie vraagt gewoon om mijn sleutels als ze weg moeten.
Verder geen extra garagebezoek nodig gehad, behalve voor het wisselen van de zomer-en winterbanden.
Het olieverbruik is 0,5 liter per 30.000km en dus te verwaardelozen.
Qua sappen moet er slechts wat diesel in bij met een gemiddeld verbruik van 1 op 18km en af en toe wat ruitensproeier vloeistof.
Ga zo door Beamer!!!
De halve ton......
Een korte update.
Zomerbanden zitten er weer onder, net 50Tkm aangetikt.
van de liefhebbers krijg ik nog steeds complimenten over de kleur, uitrusting, maar vooral als ie schoon is.
Qua techiek en verbruik is ie gewoon saai....
Alles blijft bij het oude en geen problemen en verschillen.
Sorry, een wat saaie review, maar hij blijft gewoon leuk :-)
Schade gereden door mijn Mrs......, en nu ?
Tja, als je een leuke auto rijd ben je regelmatig je sleutels kwijt aan de kinderen en je vriendin......
2 Weken geleden had ze hem meegenomen om ergens heen te gaan.
Op de terugreis vanaf de parkeerplaats een betonnen balk rechts geraakt en quel......
Met het rechter voorwiel er overheen gereden met plm. 20km per uur, dorpel, spatbord en deur in elkaar.
Schade? 4,5k Euro.....
Auto heen gebracht en kreeg ik een Jetta Hybrid mee, een aparte ervaring.
De combinatie van elektrisch en benzine werkt wel.
Als je je best doet is 1: 18 haalbaar.
Het weggedrag? Als je een BMW gewend bent, ben je verwend en kan alles iets beter en sneller.
Na een halve dag je gewoonlijke wegen gereden te hebben, glijdt de Jetta over de voorwielen weg en mis je toch duidelijk het communicatieve onderstel van de Beamer.
Na ruim een week voelde ik me 10 jaar ouder en trager worden (ondanks de versnellingskracht van de Hybrid) en leerde de 1 nog meer op waarde te schatten.
Niet dat de VW niets voor mij is, zeker hij doet ook wat je wilt, zuinig en stil, maar een rijders auto?
Voor 90% van de automobilisten is de VW zeker wel een zeer goed alternatief.
Maar eh....., sorry......, niet voor mij om het weg gedrag en de vorm.
De schade is onzichtbaar gerepareerd, dankzij Schadenet Groningen en waardeer de Orange Beamer alleen maar meer.
Zo zie je maar, mijn opinie mag niet leidinggevend zijn.
Mijn moto, iedereen moet zijn eigen keuze hierin maken en respecteren.
Tja.....
Hij gaat door en door en door......
Het verbruik ligt in de winter rond de 1:17 en in de zomer rond de 1:19km met de dikke zomerwielen.
Verder afgezien een onlangs kapotte ruit door een hele dikke steen echt helemaal niets, behalve de banden.
Hiervoor moet ik echt de hand in eigen boezem steken, want de Beamer verleidt je vaak tot een lichte drift op nat en door zijn wegligging blijft hij je uitnodigen tot mooie en bochtige wegen.
Het onderhoud is dus saai, het rijden blijft geweldig!!!!
Leve de achterwiel aandrijving!!!
Zomerbanden.....
Na een week te gaan skiën in de Franse Alpen zijn de winterwielen gelukkig weer gewisseld door de zomerwielen.
Tijdens deze vakantie, waar geen sneeuwkettingen aan te pas kwamen heb ik hem weer ervaren als een snelle, zuinige en drivers car!
Ervaring is namelijk dat Beamers in sneeuw en modder echt slecht uit de voeten kunnen en dat je je dan echt voorwielaandrijving of 4x4 wenst....
De haarspeldbochten en hellingen in de bergen maken de Beamer door zijn geweldige wegligging en trekkracht echt sportief.
Zelfs op de winterbanden.....
Autobahn met 230km/u raast ie met de grote E-ers, A-6en en 5-ers mee.
Leuke reacties krijg je van je medeweggebruikers.
Er gaat echt niets stuk aan de Beamer dus wordt het een beetje saai :-)
Op vrijdagmorgen, 1 week na thuiskomst, heb ik de auto naar Martinistad Groningen gebracht.
Ik vond dat hij door zijn saaiheid zwarte nieren had verdiend (zou ik een mens overigens nooit gunnen!).
Samen met de Valencia Orange lak, dikke wielen en volledig zwart leren interieur met zwarte hemel gaat ie nog lang niet weg.
UPDATE: 17km te hard op de Duitse Autobahn kost dar slechts Euro 30,00, net binnen gekomen.
Leuk en toch saai...
Net terug uit Barcelona met mijn Valencia Orange Beamer...
Hij gaat gewoon door en door.
In 14 uur met 1 uur file 1700km afgelegd en hij is gewoon snel, zuinig en zelfs na een lange rit zitten de sportstoelen perfect en je stapt bijna onvermoeid uit na zo'n lange rit.
Wel heb ik een liter olie moeten bijvullen na 30.000km, wat ik acceptabel vind.
Ik heb vele auto's gehad, maar deze blijft me boeien.
Afgezien van een paar banden tot op heden geen aparte kosten gehad, afgezien van de beurten.
Ik denk dat ik deze zeker nog 2 jaar ga door rijden.
Leuk en toch weer saai.......(part 2)
Een paar weken geleden werd ik gebeld door de service manager van BMW Marrtinistad, die mij vertelde dt de 1 binnenkort een onderhoudsbeurt nodig was.
Kennelijk kunnen ze dit op afstand uitlezen, wat de privacy gevoelige mensen haten, but not for me.....
Who cares en wat een top service!!
Bij de beurt afgelopen maandag was een dure.....
Nieuwe ruiterwisserbladen en het schoonmaken van de Beamer naast het reguliere onderhoudsplan.
Inmiddels is hij 3 jaar oud, maar vervanging of zwijmelen naar een ander auto gebeurt nog niet.
Meestal begint het stiekum bij mij na 2,5 a 3 jaar toch te jeuken, maar deze blijft gewoon de leukste voor mij als daily driver.
Het verbruik blijft hangen rond de 1 op 18/19 met een top stuur karakter dankzij de achterwiel aandrijving en de verschillende instelbare rijmodussen.
Het rijden is elke dag weer Freude am Fahren .......
Sorry guys, ik ga misschien nog vele jaren mee door met mijn Valencia Orange Beamer :-)