BMW 116d Executive (2014)

BMW 116d Executive (2014)

Uitvoering116d Executive
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

De eerste ervaringen

als opvolger van de Giulietta gekozen voor een 1 serie, gezien het leasebudget was het even puzzelen om een leuk uitgevoerde auto samen te stellen, uiteindelijk is het een 116d 5 drs executive automaat geworden met een sportline pakket, 17" velgen en privacy glas achter.

De auto is door de leasemaatschappij besteld bij Broekhuis Oost in Almelo ( voorheen Smudde) een leuk no nonsense dealerbedrijf met een vriendelijke verkoper die me ( zonder dat ik hier om vroeg) tijdens het hele traject op de hoogte gehouden heeft van de status van de bestelling.

Na een maand rijden kan ik niet anders zeggen dan dat de auto erg goed bevalt, wat is het heerlijk om na de Alfa een auto te rijden die vrij is van allerlei rammeltjes en andere bijgeluiden.
De zit in de 1 is dankzij de sportstoelen perfect, gemiddeld zit ik een uur of 4a 5 per dag in de auto en ik heb aan het einde van de dag geen last meer van mijn rug, gewoon perfect dus.
De 116 d is qua vermogen niet echt een hardloper maar in het verkeer komt hij prima mee, de acht traps automaat schakelt zijdezacht en het brandstofverbruik is gemiddeld 1 op 18, van de 4 a 500 kilometer die ik per dag rijd is de helft snelweg en de rest autoweg of 80 km weg, ik verwacht dat de auto nog iets zuiniger zal worden naar mate er meer kilometers gereden zijn en de auto helemaal los is.
Voorlopig stap ik iedere werkdag met veel plezier in de auto, ik zal de komende periode af en toe een update schrijven hier en mn verder ervaringen beschrijven.

PRIVATE LEASE BMW 1-serie